Bezlepková granola s mandľovým jogurtom a slivkovým dipom

Nestíhate si každé ráno pripravovať zdravé a vyvážené raňajky? Skúste tento môj tip a predpripravte sa cez víkend.

Moje obľúbené rýchle raňajky v pracovnom dni, pretože granolu mám vždy pripravenú, dip si uvarím na pár dní a odložím do chladničky.

Aj ja ráno bojujem s časom a potrebujem byť šup šup najedená.

Tieto raňajky sú prirodzene bez lepku a laktózy.

10 min.
20 min.
5-7 porcií

Ingrediencie

300 g
kokuričný cornflakes bez gluténu
100 g
mandle
50 g
mandľové lupienky
3 PL
kokosový olej (v kroku očista tela vynechajte)
3 PL
agávový sirup (v kroku očista tela a redukcia hmotnosti vynechajte)
1 ČL
škorica
500 g
slivky (dip)
1/2 ČL
škorica (dip)

Recept na slivkový dip:

Dip z čerstvých sliviek je úžasný, výborne ochutí jogurt alebo kašu. Slivky očistíme, vyberieme kôstky, dusíme 5-8 min a potom ponorným mixérom urobíme hustú kašu. Necháme vychladnúť, ochutíme škoricou a odložíme do chladničky. Takto nám dip vydrží celý týždeň.

Príprava bezlepkovej granole:

Suroviny zmiešame, rozložíme na plech na papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C cca 20 min. do zlata. Počas pečenia každých 5 minút treba granolu dobre premiešať, aby nám zvrchu neprihorela.

V kroku očista tela vynechajte kokosový olej a agávový sirup.

V kroku redukcia hmotnosti vynechajte agávový sirup.

Podobné recepty

Vajíčka so špenátom

Môj tip na rýchle, zdravé a jednoduché raňajky. O vaječnom žĺtku sa veľa hovorí v súvislosti s cholesterolom. Pri rozumnej kombinácii, čo je maximálne 8 vajec týždenne sa ho však nemusíme báť...

Sójové klíčky s teplou zeleninou

Prečo jesť naklíčené zrná? V naklíčených zrnách je mnohonásobne viac výživných látok, enzýmov a vitamínov ako v celom zrne. Klíčenie naštartuje v zrne chemické reakcie, ktoré aktivujú enzýmy. Tie...