Krekry sú výborná chrumkavá príloha namiesto chleba. Ja si ich dávam k zelenine a syru, k šalátu alebo k hocičomu. Jedna porcia je 50-60 g. Recept je veľmi jednoduchý, dajú sa pripraviť aj bez kvásku...
Výborné krekry s voňavým parmezánom si určite zamilujete. Hodia sa ako príloha k letnému šalátu alebo ako pochúťka k letnej záhradnej párty. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, zvádne ju hravo naozaj každý kuchár.
Video recept nájdete na videu Letná párty - rýchle a jednoduché občerstvenie
Ingrediencie
Parmezán postrúhame na jemno. Zmiešame všetky suroviny a rukami z nich vypracujeme vláčne cesto, ktoré na 30 min. Odložíme do chladničky. Následne ho vyberieme a vyvaľkáme na cca 0,8 mm cesto, z ktorého vykrajujeme tyčinky. Tie ukladáme na plech na papier na pečenie. Tyčinky pečieme cca 25 min. vo vyhriatej rúre na 180 C do zlata.
1 porcia k šalátu: 3-4 ks podľa veľkosti tyčiniek
Bezlepkový variant: Namiesto ražnej múky použite pohánkovú múku.
Podobné recepty
Mne samej chýba niečo dobré na zahryznutie k víkendovému posedeniu. Zväčša mám chuť na niečo slané a chrumkavé. Snažila som sa zložiť také suroviny a vymyslieť pochúťku, ktorá nebude obsahovať veľa...