Pohánková kaša s jablkom

Pohánka je stále viac používaná ďalšia slovenská supepotravina.

Jej vzácnosťou je obsah rutínu, kvercetínu, ktorý posilňuje cievne steny a pôsobí ako prevencia proti kŕčovým žilám.

Pohánka eliminuje hladinu histamínu a preto je výbornou potravinou pre ľudí trpiacimi potravinovými alergiami a intoleranciami.

Kaša okrem toho neobsahuje lepok ani laktózu.

10 min.
5 min.
1 porcia

Ingrediencie

50 g
pohánka
2 dcl
voda
1 ks
jablko
50 g
mandle
1/2 ČL
škorica

Jablko očistíme a nastrúhame. Zalejeme vodou, posypeme škoricou a vaříme cca 5 min. Zatiaľ si posekáme mandle a zmiešame so škoricou. Kašu ponorným mixérom pomixujeme, posypeme posekanými mandľami a podávame.

Podobné recepty

Raňajková kaša z ovsa s mandľami a jablkom

Ovos má najväčší podiel bielkovín zo všetkých obilnín. Pre vysoký obsah esenciálnych aminokyselín má ovos zo všetkých obilnín najväčšiu biologickú hodnotu. Zrno ovsa obsahuje okolo 30% potravinovej...