Pohánkový šalát ako príloha

Pohánku som si veľmi obľúbila pre jej všestranné využitie, môžem ju pripraviť na sladko ako kašu alebo na slano ako prílohu či šalát. Má orieškovú chuť a aj chuťovo je pre mňa príjemným oživením jedálnička.

Je to prirodzene bezlepková potravina a veľa ľudí má v dnešnej dobe na lepok zvýšenú citlivosť. Avšak aj keď nie sme citlivý, je fajn zaradiť do jedálnička aj takéto varianty príloh ako príjemnú zmenu a odľahčenie pre naše trávenie.

Pohánka obsahuje antioxidant rutín, ktorý pomáha zvyšovať našu imunitu a prispieva k zdravému fungovaniu ciev.

10 min.
10 min./15 min. odstáť
1 porcia

Ingrediencie

50 g
pohánka
60 g
šalátová uhorka
60 g
farebná paprika
10 g
petržlenová vňať
1 ČL
šťava z citróna
1 PL
panenský olivový olej
soľ

Pohánku umyjeme a varíme so štipkou soli na miernom ohni 10 min., odstavíme z ohňa, prikryjeme a necháme ešte pod pokrievkou odstáť. Zatiaľ si pokrájame uhorku a papriku na kúsky, petržlenovú vňať posekáme. V mise zmiešame vychladnutú pohánku so zeleninou, citrónovou šťavou, olivovým olejom a dochutíme troškou soli podľa chuti.

Vo faze očista tela: Šalát pripravte bez použia oleja.

Podobné recepty

Cícerový šalát s avokádom

Príprava tohoto obeda mi trvala presne 15 minút. Výhodou, je, že sa dá konzumovať aj studený, takže ho netreba zohrievať. Černice sú ako výborný výživný dezert, taká sladká odmena za jedlom.

Letný bryndzový šalát

Pravá letná bryndza vyrobená z ovčieho mlieka je plná probiotických baktérií. Jeden gram obsahuje miliardu užitočných baktérií, ktoré sú doslova balzam pre naše črevá. Ja som si obľúbila kombináciu...