Polievka z pečenej tekvice hokaido s jablkom

Túto polievku si väčšinou pripravujem v jesennom a v zimnom období. Vždy sa teším, že polievky pribudnú na môj stôl a nahradia šaláty, ktoré mi už pomaly so znižujúcou sa teplotou prestávajú chutiť. Toto je jedna z mojich obľúbených polievok. Tekvica hokaido je pre mňa top jesenná a zimná zelenina.

Ako bielkovinovú prílohu používam tekvicové semiačka opečené na panvici na sucho. Polievku si môžete pripraviť v ktoromkoľvek ročnom obdobísmiley

20 min.
40 min.
4 porcie

Ingrediencie

1 ks
tekvica hokkaido (stredná veľkosť)
1 ks
zelené jablko
1 ks
červená cibuľa
1/4 ČL
tymián
1/2 ČL
masala
1 ČL
soľ
2 PL
olej (olivový, slnečnicový alebo ghee maslo)
čierne korenie (drvené)
petržlenová vňať (na ozdobu)
80 g
tekvicové semiačka

Pre lepšiu chuť tekvicu predpečieme v celku v trúbe na 150 C cca 40 min. Po upečení má tekvica lepšiu chuť a ľahko sa s ňou pracuje. Tekvicu pokrájame, stred so semiačkami vyhodíme a nakrájame na kúsky. Tekvicu netreba šúpať, šupka dodá polievke krásnu farbu a chuť. Nakrájame cibuľu, dáme opiecť na olivový olej, pridáme tekvicu a nakrájané jablko. Ochutíme tymiánom a varíme cca 20 min.. Vymixujeme na hladký krém. Na záver pridáme soľ, masalu, čierne korenie a premiešame. Podávame ozdobené s petržlenovou vňaťou.

Tekvicové semiačka opečieme na panvici na sucho a podávame s polievkou. 

Podobné recepty

Opečený tempeh s červenou repou

Tempeh je čo sa týka zastúpenia aminokyselín plnohodnotnou náhradou mäsa. Preto ho veľmi rada využívam ako rastlinnú bielkovinu na mojom tanieri. Je vhodný aj pre športovcov a pri redukcii hmotnosti...