Raňajková mandeláda s marhuľami

Mandle, slnečnicové semienka a ovocie sú chutná a zároveň výživná kombinácia. Druhy ovocia môžete striedať podľa ročného obdobia. V mojich mandeládach dosť často nájdete surovinu ovos siaty. 

Ovos siaty obsahuje 15-20% vlákniny, čo zníži glykemický index každého jedla, do ktorého ich pridáte. Glykemický index je dôležitý faktor, ktorý musíme sledovať pri výbere potravín, ak chceme ostať štíhly. Ovos navyše podporuje trávenie a správnu činnosť čriev, čo bude mať pri chudnutí tiež výrazne pozitívny efekt.

10 min.
30 min.
1 porcia

Ingrediencie

50 g
ovsa (ovos siaty celé zrno)
30 g
mandle
20 g
slnečnicové semienka
2 ks
marhule
1/4 ČL
škorica
1 ČL
kokosový olej

Do malého hrnca dáme uvariť ovsené zrno (ideálne večer, 50 gr ovsa + 1 dcl vody necháme zovrieť a na mienom ohni varíme 30 min., necháme pod pokrievkou do rána). Nakrájame marhule, dáme na panvicu podusiť na kokosovom oleji (cca 2-3 min.), pridáme škoricu, mandle so slnečnicovými semienkami a uvarený ovos. Servírujeme ozdobené marhuľou (1/2 ks).

Podobné recepty

Raňajková mandeláda s jablkom

Ďalšími jednoduchými raňajkami je mandeláda. Mandle, slnečnicové semienka a ovocie sú chutná a zároveň výživná kombinácia. Druhy ovocia môžete striedať podľa ročného obdobia. V mojich mandeládach...

Raňajková mandeláda s ovsom a černicami

Ďalšími jednoduchými raňajkami je mandeláda. Mandle, slnečnicové semienka a ovocie sú chutná a zároveň výživná kombinácia. Druhy ovocia môžete striedať podľa ročného obdobia. V mojich mandeládach...