Tekvica hokaido je typická jesenná a zimná zelenina. Je to veľmi obľúbený druh tekvice pre jej krémovú konzistenciu a sladkú chuť. Je univerzálna, používa sa do slaných aj do sladkých receptov. Je...
Ďalšími jednoduchými raňajkami je mandeláda. Mandle, slnečnicové semienka a ovocie sú chutná a zároveň výživná kombinácia. Druhy ovocia môžete striedať podľa ročného obdobia. V mojich mandeládach dosť často nájdete surovinu ovos siaty.
Ovos siaty obsahuje 15-20% vlákniny, čo zníži glykemický index každého jedla, do ktorého ich pridáte. Glykemický index je dôležitý faktor, ktorý musíme sledovať pri výbere potravín, ak chceme ostať štíhly. Ovos navyše podporuje trávenie a správnu činnosť čriev, čo bude mať pri chudnutí tiež výrazne pozitívny efekt.
Ingrediencie
Do malého hrnca dáme uvariť ovsené zrno (ideálne večer, 30 gr ovsa + 0,6 dcl vody necháme zovrieť a na mienom ohni varíme 30 min., necháme pod pokrievkou do rána). Ráno na panvici zohrejeme kokosový olej, na ktorom zľahka opečieme madle a slnečnicové semiačka, pridáme škoricu a uvarený ovos. Dobre premiešame. Nakoniec do teplej masy vmiešame černice, ozdobíme škoricou a podávame.
Podobné recepty
Ak sa celoročne snažíme stravovať zdravo, jeme ľahšie jedlá, vyhýbame sa sladkostiam, alkohol pijeme iba príležitostne, môžu byť pre náš žalúdok a trávenie tradičné vianočné jedlá doslova pohromou. Ak...
Tekvica hokkaido je jednoznačne jedna z mojich najobľúbenejších surovín. Má výbornú plnú maslovú chuť. Je úžasná len tak opečená ako príloha k syru, mäsu, milujem tekvicovú polievku a ešte o sladké...