Raňajková mandeláda s ovsom a černicami

Ďalšími jednoduchými raňajkami je mandeláda. Mandle, slnečnicové semienka a ovocie sú chutná a zároveň výživná kombinácia. Druhy ovocia môžete striedať podľa ročného obdobia. V mojich mandeládach dosť často nájdete surovinu ovos siaty. 

Ovos siaty obsahuje 15-20% vlákniny, čo zníži glykemický index každého jedla, do ktorého ich pridáte. Glykemický index je dôležitý faktor, ktorý musíme sledovať pri výbere potravín, ak chceme ostať štíhly. Ovos navyše podporuje trávenie a správnu činnosť čriev, čo bude mať pri chudnutí tiež výrazne pozitívny efekt.

10 min.
30 min.
1 porcia

Ingrediencie

30 g
ovsa (ovos siaty celé zrno)
30 g
mandle
20 g
slnečnicové semienka
100 g
černice
1/4 ČL
škorica
1 ČL
kokosový olej

Do malého hrnca dáme uvariť ovsené zrno (ideálne večer, 30 gr ovsa + 0,6 dcl vody necháme zovrieť a na mienom ohni varíme 30 min., necháme pod pokrievkou do rána). Ráno na panvici zohrejeme kokosový olej, na ktorom zľahka opečieme madle a slnečnicové semiačka, pridáme škoricu a uvarený ovos. Dobre premiešame. Nakoniec do teplej masy vmiešame černice, ozdobíme škoricou a podávame. 

Podobné recepty

Bezlepkové tekvicové brownies

Tekvica hokkaido je jednoznačne jedna z mojich najobľúbenejších surovín. Má výbornú plnú maslovú chuť. Je úžasná len tak opečená ako príloha k syru, mäsu, milujem tekvicovú polievku a ešte o sladké...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...