Raňajkové cookies JedzBystro

Cookies sú výborné raňajky a  sú vhodné aj ako zdravý snack pre deti. Ja ich beriem so sebou na cesty, k vode, na turistiku alebo bicykel. Sú trvanlivé, prežijú aj teplo aj zimu a nemusím tak riešiť, čo si kúpim v bufete alebo na pumpe.

Dajú sa vyrobiť aj v bezlepkovom variante, stačí vymeniť ovsené vločky za vhodný variant.

Môj tip: Vyrobte si ich viac a zamrazte. Kedykoľvek vytiahnete, cookies sú o chvíľku rozmrazené. Ja si ich beriem rovno mrazené na cestu a kým ich potrebujem sú pripravené.

15 min.
25 - 30 min.
14 - 18 ks

Ingrediencie

150 g
ovsené vločky/bezlepkové vločky
100 g
mleté vlašské orechy
80 g
hrozienka
2 ks
zrelý banán
12 g
prášok do pečiva
50 g
trstinový alebo kokosový cukor
2 PL
chia semienka
100 - 120 ml
rastlinné mlieko (mandľové alebo sójové alebo kokosové)
1 ČL
škorica
50 g
kokosový olej

Chia semienka zalejeme trochou horúcej vody (na 1 PL 5 PL vody), aby sa trochu rozmočili. Banány rozmačkáme vidličkou na kašu. Všetky suroviny postupne pridávame do veľkej misy, dobre spolu premiešame, vznikne hustá kaša. Na plech dáme papier na pečenie, na ktorý polievkovou lyžicou tvarujeme cookies. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C 25-30 min. do zlata.

Podobné recepty

Čokoládové cookies z hnedej fazule

Máte radi čokoládu? Aj chrumkavé čokoládové keksíky môžu patriť do zdravého jedálnička, ak sa pohráme zo surovinami. Ja som tieto cookies vyrobila z hnedej fazule. V chuti fazuľu vôbec necítiť...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...