Rýchly cícerový šalát s avokádom a sušenými rajčinami

Toto sú recepty na každý deň. Jednoduché, rýchle, výživné, ľahko stráviteľné. Suroviny môžeme mať vždy po ruke v chladničke. takýto šalát sa výborne hodí aj ako jedlo do práce, ktoré v nabitom dni nezaťaží náš žalúdok a nepotrebujeme sa zaoberať prihrievaním.

Zdravá výživa je podľa mňa farebná, vyvážená strava, zo všetkého v primeranom množstve. Vo vyváženej strave určite nemôžeme vynechať strukoviny.

Cícer je nízkokalorická surovina s vysokým obsahom bielkovín, minerálov a vitamínov. Cícer obsahuje nenasýtené mastné kyseliny (kyselinu linolovú a linoleovú), ktoré pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu v krvi. Cícer obsahuje selén, ktorý pečeni pomáha čistiť rakovinové zlúčeniny, zabraňuje zápalom a tlmí rast nádorov.

10 min.
1 porcia

Ingrediencie

130 g
varený cícer
30 g
ľadový šalát
30 g
sušené rajčiny v olivovom oleji /v očiste tela bez oleja
70 g
avokádo
1 PL
olivový olej zo sušených rajčín /v očiste tela vynechajte
1/2 ČL
oregano
1 PL
citrónová šťava/limetková šťava
soľ, čierne korenie

Avokádo očistíme a nakrájame, sušené rajčiny nakrájame na kocky. Cícer si buď uvaríme alebo použijeme zaváraný. Všetky suroviny dobre pomiešame a podávame. Ako príloha sa výborne hodí plátok ražného chleba.

Podobné recepty

Letný šalát s cícerom

Cícer obsahuje kyselinu pangamovú. Je to antioxidant, ktorý predlžuje životnosť buniek a oddaľuje starnutie. Preto ho mnohí považujú aj za elexirír mladosti. Okrem toho znižuje hladinu cholesterolu a...