Shitake panvička s brokolicou

Huba shiitake je pôvodom z Japonska. V japonskom liečiteľstve sa používa už viac ako 2000 rokov. Jednou z látok, ktorú huba obsahuje je lentinan. Je to glukan, ktorý bol v Japonsku zaradený ako súčasť liečby onkologických ochorení. 

 

Mojich 5 x pre shitake

  1. Hovorí sa jej aj „elixír života“. Mnohé štúdie preukázali, že pravidelná konzumácia shitake má pozitívny vplyv na fungovanie imunitného systému. 
  2. Extrakt pripravený z huby shitake má schopnosť zničiť až 85% škodlivých mikróbov preniknutých do organizmu (plesne, baktérie, vírusy a kvasinky). 
  3. V orientálnej medicíne sa shitake využíva na zníženie tlaku a zlého cholesterolu.
  4. Sú výbornou potravinou pri redukcii a udržiavaní hmotnosti. 
  5. Shitake majú lahodnú chuť, výraznú arómu a mäsitú konzistenciu.
10 min.
10 min.
1 porcia

Ingrediencie

130 g
huba shitake
120 g
brokolica
1 ks
mladá cibuľka
1 ks
cesnak
1 PL
sójová omáčka
1 PL
ghee maslo (môže byť rastlinný olej)
soľ, čierne korenie, čerstvé chili (ľubovolné)

Shitake, brokolicu, cibuľku a cesnak nakrájame. V hlbokej teflonovej panvici rozohrejeme ghee maslo alebo olej. Vložíme naraz všetky nakrájané suroviny a na veľkom ohni opečieme do zlata. Na záver pridáme, soľ, čierne korenie, sójovú omáčku a podľa chuti chili.

V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.

Podobné recepty

Hliva ustricová na kari

Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov, minerálov...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...