Shitake panvička s brokolicou

Huba shiitake je pôvodom z Japonska. V japonskom liečiteľstve sa používa už viac ako 2000 rokov. Jednou z látok, ktorú huba obsahuje je lentinan. Je to glukan, ktorý bol v Japonsku zaradený ako súčasť liečby onkologických ochorení. 

 

Mojich 5 x pre shitake

  1. Hovorí sa jej aj „elixír života“. Mnohé štúdie preukázali, že pravidelná konzumácia shitake má pozitívny vplyv na fungovanie imunitného systému. 
  2. Extrakt pripravený z huby shitake má schopnosť zničiť až 85% škodlivých mikróbov preniknutých do organizmu (plesne, baktérie, vírusy a kvasinky). 
  3. V orientálnej medicíne sa shitake využíva na zníženie tlaku a zlého cholesterolu.
  4. Sú výbornou potravinou pri redukcii a udržiavaní hmotnosti. 
  5. Shitake majú lahodnú chuť, výraznú arómu a mäsitú konzistenciu.
10 min.
10 min.
1 porcia

Ingrediencie

130 g
huba shitake
120 g
brokolica
1 ks
mladá cibuľka
1 ks
cesnak
1 PL
sójová omáčka
1 PL
ghee maslo (môže byť rastlinný olej)
soľ, čierne korenie, čerstvé chili (ľubovolné)

Shitake, brokolicu, cibuľku a cesnak nakrájame. V hlbokej teflonovej panvici rozohrejeme ghee maslo alebo olej. Vložíme naraz všetky nakrájané suroviny a na veľkom ohni opečieme do zlata. Na záver pridáme, soľ, čierne korenie, sójovú omáčku a podľa chuti chili.

Podobné recepty

Zeleninový šalát s prosciuttom

Šaláty sú moje obľúbené jedlo na obed alebo večeru. Je to taká moja istota, keď potrebujem pripraviť rýchle, zdravé a výživné jedlo. Šaláty si môžete pripraviť podľa svojej chuti. Experimentujte so...

Maliny so šľahačkou

Šľahačka obsahuje 33% tuku a tuk je ideálna kombinácia s ovocím. Znižuje jeho glykemickú záťaž. Urobte si domácu šľahačku. Ručným mixérom je to raz dva hotové. Prosím, nekupujte sprejové varianty...