Tofu guličky sú ďalšie z mojich obľúbených rýchlych receptov na ľahké bezmäsité jedlo. Tofu obsahuje 9 g bielkovín na 100 g takže ho môžeme zaraďovať ako plnohodnotný proteín. V 100 g nájdeme iba 4 g...
Môj tip na ľahký obed alebo večeru.
Ja mám veľmi rada guličky na obed v práci, sú ľahko stráviteľné, nezaťažia ma a môžem svižne pokračovať v práci.
Veľmi dobre chutia aj studené, so šalátom so semiačkami a čučoriedkami vytvoria plnohodnotný výživný obed, ktorý ma vždy dobre zasýti.
Inak, nikdy nerobím guličky iba pre seba, mlujú ich všetci, tak pripravujem minimum 4 porcie.
Ingrediencie
Červenú šošovicu s očistenou mrkvou a cibuľou dáme do hrnca, zalejeme vodou (1 dcl), osolíme a varíme 15 min. do mäkka. Necháme odstáť pod pokrievkou, šošovica vsiakne všetku vodu. Počkáme pokiaľ vychladne (ja si zvyknem šošovicu uvariť skoro ráno prípadne večer). Polovicu preložíme do mixéra (šošovicu, mrkvu, cibuľu) a vymixujeme na hustú kašu. Druhú polovicu primiešame k vymixovanej, pridáme vločky, mierne osolíme, okoreníme a necháme chvíľku odstáť. Na plech si položíme papier na pečenie. Rukami vypracujeme malé guľky, položíme na papier, pokvapkáme olejom, pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C 20-25 min. do zlata. Zelený šalát umyjeme, osušíme, pokvakáme citrónom, olivovým olejom, troškou soli a čierneho korenia. Na šalát položíme guličky, posypeme semiačkami a čučoriedkami.
Podobné recepty
Cícer je úžasná surovina, z ktorej sa dá pripraviť množstvo chutných a zdravých jedál. Má vysoký obsah bielkovín, vlákniny, z minerálov obsahuje železo, zinok a horčík. Výborne zasýti a popritom...