Taliansky šalát s prosciuttom

Akú šunku si vybrať pri zdravom stravovaní? Pri šunke platí, že cena odzrkadľuje jej kvalitu. Šunky označované ako wellness alebo bio majú nižší obsah tuku a prídavných látok. Neobsahujú dusitany, soliace zmesy a konzervačné látky, ktoré vylepšujú ich farbu a chuť.

Vysokou kvalitou sa vyznačujú talianske sušené šunky označované ako prosciutto. Vyrábajú sa výlučne z vysoko kvalitných surovín, niekoľko mesiacov sa sušia vzduchom a následné prirodzené zrenie im dodáva intenzívnu chuť a vôňu.

Pozor však na množstvá a kombinácie. Ak si tanier sušenej šunky nedáte ako predjedlo alebo pochúťku k vínu po večeri, ale pripravíte si letný šalát ako plnohodnotný obed alebo večeru, môžete si ju bez výčitiek dovoliť aj pri redukcii hmotnosti. 

10 min.
1 porcia

Ingrediencie

100 g
prosciutto crudo
80 g
rukola
40 g
zelené olivy
1/ 2 ks
citrón
20 g
parmezán
1 PL
olivový olej
Bylinková soľ, čierne korenie

Rukolu umyjeme a vysušíme. Rukolu zmiešame s olivovým olejom, olivami a parmezánom. Na vrch poukladáme plátky sušenej šunky a ozdobíme mletým čiernym korením.

Podobné recepty

Cícerový šalát s avokádom

Príprava tohoto obeda mi trvala presne 15 minút. Výhodou, je, že sa dá konzumovať aj studený, takže ho netreba zohrievať. Černice sú ako výborný výživný dezert, taká sladká odmena za jedlom.

Rukolový šalát s mozzarellou

Teraz prichádza letné obdobie a my ho môžeme naplno využiť. Je to ideálny čas zásobiť naše telo vitamínmi, minerálmi a antioxidantmi. Každodennou konzumáciou zelených šalátov reštartujeme...