Rukolový šalát s mozzarellou

Teraz prichádza letné obdobie a my ho môžeme naplno využiť. Je to ideálny čas zásobiť naše telo vitamínmi, minerálmi a antioxidantmi. Každodennou konzumáciou zelených šalátov reštartujeme metabolizmus, podporíme detoxikáciu tela a naštartujeme zdravú produkciu enzýmov a hormónov. Dajme telu zelenú! Aby nám šalát chutil každý deň, potrebujeme zásobu dobrých receptov s overenými chutnými kombináciami.

10 min.
1 porcia

Ingrediencie

100 g
mozzarella
80 g
rukola
40 g
sušené rajčiny v olivovom oleji
20 g
parmezán
1 PL
olivový olej
čierne korenie (mleté)

Rukolu umyjeme a vysušíme. Sušené rajčiny pokrájame na kocky. Rukolu zmiešame s olivovým olejom, parmezánom a sušenými rajčinami. Na vrch poukladáme nakrájanú mozzarellu a ozdobíme mletým čiernym korením.

V očistnom bezolejovom kroku použite sušené rajčiny v suchom stave. Zalejte ich na 15 min. horúcou vodou, aby zmäkli.

Bezlaktózy: Použite mozzarellu bez laktózy alebo inú ekvivalentnú náhradu (bielkovinu). 

Podobné recepty

Cícerový šalát s avokádom

Príprava tohoto obeda mi trvala presne 15 minút. Výhodou, je, že sa dá konzumovať aj studený, takže ho netreba zohrievať. Černice sú ako výborný výživný dezert, taká sladká odmena za jedlom.