Veľkonočné mrkvové muffiny

Obmenou mojej mrkvovej torty sú muffiny. Krásne doplnia veľkonočný stôl a každému chutia. Sú jednoduché na prípravu, zapojte do nej kludne aj deti. Hlavnými zložkami je nastrúhaná mrkva a mleté orechy. Výbornú chuť im dodá pomarančová šťava a krásna biela poleva je zo syru ricotta. Pri takomto veľkonočnom zhrešení sa nemusíte báť o svoje krivky. 

20 min.
45 min.
16 ks

Ingrediencie

170 g
nastrúhaná mrkva
150 g
mleté orechy (vlašské/lieskové/mandle)
90 g
ražná múka hladká
120 g
maslo
120 g
kokosový cukor
12 g
prášok do pečiva (bezfosfátový)
2 ks
vajcia
1 ČL
škorica
1 ks
pomaranč šťava
500 g
ricotta
4 PL
práškový trstinový cukor (ľubovolné)
1 ks
citrón šťava
100 g
čučoriedky na ozdobenie

Oddelíme žĺtka a bielka. Z bielok urobíme sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a zmäknutým maslom. Pridáme múku, prášok do pečiva, mleté orechy, škoricu, pomarančovú šťavu a všetko spolu premiešame. Pridáme nastrúhanú mrkvu a nakoniec bielkovú penu. Vypracujeme husté cesto, ktorým naplníme formičky na muffiny. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C° cca 40 min. 

Poleva: Ricottu zmiešame s práškovým trstinovým cukrom a s citrónovou šťavou.  Vychladnuté muffiny ozdobíme polevou (ja som na aplikáciu použila sáčok) a posypeme čerstvými čučoriedkami.

Podobné recepty

Orechové muffiny bez výčitky

Tieto muffiny su výborné raňajky alebo len tak malá sladkosť po jedle. Keď chceme byť zdravý a štíhly, nie je cieľom žiť bez zhrešenia. Takúto zdravú chutnú maškrtu si môžete dopriať bez výčitiek...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...