Vianočný medovníčkový cheesecake

Vianočný cheesecake môže byť nielen krásnou dekoráciou ale aj chutným doplnkom na váš sviatočný stôl. Korpus je zložený z medovníčkov, ktoré ja vyrábam z ražnej múky a sladím iba medom. Môj recept nájdete na https://www.zuzanaliskova.sk/medovnicky-z-raznej-muky. Krém zo syra a jogurtu je dobrou alternatívou „zdravšieho“ dezertu plného bielkovín. Jednu porciu ku kávičke v pohodovej vianočnej atmosfére si tak môžeme dopriať bez výčitiek. 

20 min.
60 min.
11 - 12 porcií

Ingrediencie

300 g
medovníky (recept na moje medovníčky sladené medom nájdete na) - korpus
50 g
maslo - korpus
400 g
krémový syr (ja som použila Bánoveckú neochutenú nátierku) - krém
400 g
biely jogurt 10% tuku (ja som použila Bánovecký smotanový jogurt)
3 ks
vajcia - krém
5 PL
med - krém
1 PL
zlatý klas vanilkový - krém
1 ČL
škorica
100 g
biely jogurt 10% tuku (ja som použila Bánovecký smotanový jogurt) - na ozdobu
2 ČL
med - na ozdobu
11 - 12 ks
medovníčky na ozdobenie (podľa veľkosti) - na ozdobu

Medovníčky vymixujeme na múku, pridáme roztopené maslo, utlačíme do formy (vystlanej papierom na pečenie a vymastenej po okrajoch maslom) a dáme piecť na 10 min. do vyhriatej rúry na 180 C obojstranné pečenie. Zatiaľ si pripravíme krém. Do misy dáme krémový syr, jogurt, vajcia, med, zlatý klas a škoricu. Premiešame a vylejeme na vychladnutý medovníkový korpus. Pečieme 60 min. na 150 C obojstranné pečenie a necháme ho v rúre vychladnúť cca 60 min. Ideálne, ak cheesecake necháme pár hodín chladnúť vonku, alebo v chladničke, kľudne aj celú noc. Na vychladnutý cheesecake rozotrieme jogurt zmiešaný s 2 ČL medu a ozdobíme medovníčkami.

Ak chcete darovať zdravie svojim blízkym pod stromček, pozrite si ponuku mojich darčekových poukazov na https://www.medibalance.sk/darcekove-poukazy

 

Podobné recepty

Tekvicový cheesecake

Americký koláč cheesecake si veľmi rýchlo našiel fanúšikov aj medzi slovákmi. Je zložený prevažne z tvarohu, preto sa hodí aj do zdravej fitness kuchyne. Podľa toho, ako ho ochutíte, môžete ho...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...