Na medovníčky používam ražnú múku, ktorú som vymenila za klasickú bielu pšeničnú. Má nízku glykemickú záťaž, preto je vhodnou alternatívou pre štíhlu postavu. Na osladenie používam iba med. V...
Tradičné medovníčky sladené medom – Bez lepku a plné vianočnej chuti!
Pripravte si tradičné medovníčky v bezlepkovej verzii, ktoré voňajú perníkovým korením a sladkosťou medu.
Tento recept je jednoduchý, chutný a ideálny na sviatočné pečenie s rodinou. Užívajte si Vianoce s vôňou domova a lahodnými medovníkmi.
60 min.
6-8 minút
70-90 ks
Ingrediencie
400 g
bezlepková múka na pečenie
2 ks
vajcia
125 g
maslo - môžete použiť bez laktózy
250 g
med
2 ČL
perníkové korenie
1 ČL
jedlá sóda
štipka soli
2 ks
vajcia (na potretie)
0,5 dcl
mlieko (na potretie) - môžete použiť bez laktózy
- Maslo nechajte zmäknúť. Pridajte med, vajcia a dobre premiešajte. Potom pridajte múku, soľ, perníkové korenie a jedlú sódu. Vypracujte cesto, ktoré nechajte odležať v mrazničke na 1–2 hodiny.
- Cesto rozvaľkajte na hrúbku 4 mm, vykrajujte rôzne tvary a uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pred pečením potrite medovníčky rozšľahaným žĺtkom s mliekom. Pečte na 150°C 6–8 minút.
- Po upečení ešte horúce medovníčky potrite žĺtkom s mliekom, aby získali krásny lesk.
- Ozdobte ich mandľami alebo orechmi, ktoré vtlačíte do cesta pred pečením.
Prajem krásne a chutné Vianoce!
Podobné recepty
Vianočný cheesecake môže byť nielen krásnou dekoráciou ale aj chutným doplnkom na váš sviatočný stôl. Korpus je zložený z medovníčkov, ktoré ja vyrábam z ražnej múky a sladím iba medom. Môj recept...