
Chcete využiť zbytok kvásku pri jeho výrobe a pripraviť si ovsené lievance? Samozrejme môžete ich vyrobiť aj zo zrelého kvásku. Je ich z tohto receptu celkom dosť a tak sa pripravte, že bude pre celú...
Kiš je výborný variant pohostenia pre každú príležitosť. Cesto robím z ražnej múky, ktorá je ideálnou alternatívou pšenice. Raž obsahuje o 30% menej lepku ako pšenica a má nízku glykemickú záťaž. Vďaka vysokému obsahu vlákniny má raž podporný účinok na trávenie a očistu čriev. Telu dodáva potrebnú energiu a pomáha pri vstrebávaní dôležitých minerálov.
Kiš som ochutila duseným špenátom a bryndzou, ktorá mu dodala typickú slovenskú chuť a vôňu
Cesto: V miske zmiešame preosiatu ražnú múku, zmäknuté maslo, soľ a vajíčko. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho chvíľku odstáť v chladničke (cca 30 min.).
Plnka: Cibuľu nakrájame a opečieme na rozpálenom oleji vo veľkom hrnci. Pridáme umytý a vysušený špenát. Dusíme cca 10-15 min., pokiaľ je špenát mäkký. Odstavíme ho, vylejeme prebytočnú vodu a necháme vychladnúť.
Cesto vyvaľkáme do kruhu a vložíme do formy na kiš. Kraje ručne vytvarujeme, aby boli vyššie ako stred. Cesto dáme piecť na 10 min. do vyhriatej rúry (180C° obojstranné pečenie). Vyberieme ho, rozprestrieme na neho špenátovú hmotu a na vrch poukladáme kúsky bryndze. Pečieme 20 min. vo vyhriatej rúre.
Chcete využiť zbytok kvásku pri jeho výrobe a pripraviť si ovsené lievance? Samozrejme môžete ich vyrobiť aj zo zrelého kvásku. Je ich z tohto receptu celkom dosť a tak sa pripravte, že bude pre celú...
Hliva ustricová patrí právom k najzdravším a najvýživnejším hubám. V jedálničku ju pre vysoký obsah bielkovín môžeme zaradiť medzi proteíny a použiť ju ako rastlinnú bielkovinu. Hliva je výborná na...
Túto polievku si väčšinou pripravujem v jesennom a v zimnom období. Vždy sa teším, že polievky pribudnú na môj stôl a nahradia šaláty, ktoré mi už pomaly so znižujúcou sa teplotou prestávajú chutiť...
Určite uznáte, že tekvica hokkaido je netradičná základná surovina na pečenie koláčov. Preto vyskúšajte a presvedčte sa, že aj v sladkých receptoch chutí skvele. Ja som tekvicou spolu s orechmi a...