Nemáte čas na prípravu raňajok? A preto ich častokrát vynecháte a bežíte do práce? Toto je môj tip na výživné rýchle raňajky. Výhodou je, že ich môžete zjesť aj v aute alebo v práci. Polámem ich...
Kiš je výborný variant pohostenia pre každú príležitosť. Cesto robím z ražnej múky, ktorá je ideálnou alternatívou pšenice. Raž obsahuje o 30% menej lepku ako pšenica a má nízku glykemickú záťaž. Vďaka vysokému obsahu vlákniny má raž podporný účinok na trávenie a očistu čriev. Telu dodáva potrebnú energiu a pomáha pri vstrebávaní dôležitých minerálov.
Kiš som ochutila duseným špenátom a bryndzou, ktorá mu dodala typickú slovenskú chuť a vôňu
Ingrediencie
Cesto: V miske zmiešame preosiatu ražnú múku, zmäknuté maslo, soľ a vajíčko. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho chvíľku odstáť v chladničke (cca 30 min.).
Plnka: Cibuľu nakrájame a opečieme na rozpálenom oleji vo veľkom hrnci. Pridáme umytý a vysušený špenát. Dusíme cca 10-15 min., pokiaľ je špenát mäkký. Odstavíme ho, vylejeme prebytočnú vodu a necháme vychladnúť.
Cesto vyvaľkáme do kruhu a vložíme do formy na kiš. Kraje ručne vytvarujeme, aby boli vyššie ako stred. Cesto dáme piecť na 10 min. do vyhriatej rúry (180C° obojstranné pečenie). Vyberieme ho, rozprestrieme na neho špenátovú hmotu a na vrch poukladáme kúsky bryndze. Pečieme 20 min. vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Červená repa je typická surovina na jesenné a zimné obdobie. Príroda má všetko dokonale vymyslené. Keď máme menej slnka a príroda oddychuje, na náš tanier pripravila takéto zázraky nabité vitamínmi a...
Zdravé energetické raňajky obsahujú vyvážený pomer sacharidov s nízkou glykemickou záťažou, hodnotnú bielkovinu a nenasýtené tuky. Či si vyberieme slaný alebo sladký variant raňajok, je otázkou našich...
Určite poznáte klasický kokosový koláč. Chutí výborne, len v klasickom prevedení je v ňom toľko cukru, múky a masla, že z neho robí doslova kalorickú „bombu“. Ja som sa pohrala so surovinami a...