Chrumkavé bezlepkové guličky z červenej šošovice s kukuričnými cornflakes

Podľa mojich receptov hneď viete, že milujem guličky v rôznych podobách.

Z jednoduchých surovín tak vykúzlime zaujímavé jedlo, ktoré chutí naozaj každému.

Jedlo je o emóciách. Keď chrumká, voní a krásne vyzerá, hneď je pre nás lákavejšie a chutnejšie ako napríkad uvarená šošovica alebo nakrájané tofu. Však?

15 min.
25 min.
1 porcia

Ingrediencie

60 g
červená šošovica
30 g
cornflakes
1 ČL
horčica
1 PL
olivový olej (v očiste tela vynechajte)
soľ, čierne korenie
15 g
cornflakes (na obalenie)

Červenú šošovicu umyjeme, zalejeme dvojnásobkom vody, privedieme k varu a dusíme na miernom ohni cca 8-10 min. do mäkka. Necháme vychladnúť, ak ostala voda vylejeme ju, dáme do mixéra, zmiešame s ostatnými surovinami a vymixujeme na husté cesto. Ak je cesto riedke, pridáme ešte cornflakes. Zvyšok cornflakes vymixujeme na jemno. Z cesta rukami tvarujeme guličky, ktoré obalíme v cornflakes a ukladáme na plech na papier na pečenie. Guličky pokvapkáme olivovým olejom a pečieme cca 25 min. do zlata. Podávame so šalátom alebo s akýmkoľvek zeleninovým dipom.

Podobné recepty

Guličky z údeného tofu

Tofu guličky patria k mojim top receptom, pretože každého vždy prekvapí, že z tofu sa dá pripraviť niečo také chutné a výnimočné. Tento recept som otestovala na mojom mužovi a synovi, ktorí tofu...