
Jedlo má byť sýte, ale nie veľké. Každá porcia zohľadňuje veľkosť žalúdka. Po jedle tak nie sme zrelí na spánok, ale máme energiu na prácu a aktívny život. Ja som si veľmi obľúbila polievky, v ktorých...
Kurkuma je veľmi zaujímavá korenina aj svojou chuťou aj jedinečnými vlastnosťami.
Má silné protizápalové účinky, pomôže riešiť problémy s trávením. Za silou nášho imunitného systémusa skrýva naše črevo a črevná mikroflóra.
Kurkuma je účinným pomocníkom pri akýchkoľvek problémoch s trávením.
Kurkumín dokáže znižovať množstvo uvoľneného histamínu a tak zmierňuje alergické reakcie.
Ja si tekvicu vždy predpečiem vo vyhriatej rúre (na 150 C) 20 minút, aby sa mi s ňou dobre pracovalo. Predpečenú tekvicu necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na na kocky, ktoré poukladáme na papier na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180 C opiecť cca 20 minút do zlata. Cibuľu očistíme, polovicu nakrájame, orestujeme a dusíme so šampiňónmi. Druhú polovicu zalejeme 1 dcl vody a varíme s bobkovým listom cca 10 minút. Bobkový list vyberieme, pridáme sójovú smotanu, kurkumu, soľ, korenie a vymixujeme na omáčku. Varený cícer primiešame k šampiňónom, zľahka primiešame pečenú tekvicu (aby sa nerozpadla), kurkumovú omáčku a podľa potreby soľ. Ryžu natural uvaríme do mäkka. Ja ju zalejem dvojnásobkom vody, varím 30 minút a ďalších 30 minút nehám ešte v teple pod pokrievkou zmäknúť. Mrazený hrášok pridám do ryže 5 minút pred uvarením. Ryžu servírujem posypanú s čiernym sezamom. Porciu na tanieri posypem petržlenovou vňaťou.
Jedlo má byť sýte, ale nie veľké. Každá porcia zohľadňuje veľkosť žalúdka. Po jedle tak nie sme zrelí na spánok, ale máme energiu na prácu a aktívny život. Ja som si veľmi obľúbila polievky, v ktorých...
Kurkuma sa používa v ázijskej medicíne na hojenie ráj a liečbu všetkých zápalových ochorení. Kurkumín je veľmi silný antioxidant a taktiež veľmi účinný prírodný liek proti bolesti. Kurkuma má priame...