Cícerové cestoviny s cuketou a parmezánom

Plný tanier cestovín si pri redukcii hmotnosti odriekame.

Vyskúšajte alternatívy, namiesto strukoviny môžete zaradiť do jedálnička cícerové cestoviny alebo cestoviny z červenej šošovice. Viete si z nich pripraviť plný tanier cestovín bez výčitiek.

Iba pre porovnanie, strukovinové cestoviny majú dvojnásobok bielkovín a o polovicu menej sacharidov ako celozrnné pšeničné cestoviny.

Cícer má vysoký obsah železa, už jedna takáto porcia cestovín dokáže telu doplniť potrebnú dennú dávku.

Cícerové cestoviny sú prirodzene bezlepkové, sú výborný variant pre ľudí citlivých na lepok.

Cícer je ďalej bohatý na vápnik, draslík a vitamín B.

10 min.
6 min.
1 porcia

Ingrediencie

100 g
cícerové cestoviny
150 g
cuketa
2 strúčiky
cesnak
1 PL
olivový olej (v očiste tela vynechajte)
15 g
parmezán (v očiste tela vynechajte)
pažítka, soľ

Cestoviny varíme v jemne osolenej vode 6 minút, prelejeme cez sítko, dobre ich opláchneme (aby sa nelepili). Na olivovom oleji orestujeme cesnak s cuketou do zlata, primiešame cestoviny. Hotové jedlo ozdobíme pažítkou a strúhaným parmezánom. Osolíme podľa potreby.

V kroku "očista tela" vynechajte olej a parmezán. Cuketu s cesnakom pripravte v rúre na pečiacom papieri.

Podobné recepty

Cícerový šalát s avokádom

Príprava tohoto obeda mi trvala presne 15 minút. Výhodou, je, že sa dá konzumovať aj studený, takže ho netreba zohrievať. Černice sú ako výborný výživný dezert, taká sladká odmena za jedlom.