Vedeli Ste, že červená repa dokáže s Vašim telom zázraky? Zima je už pomaly za nami, tešíme sa na jar a jarnú zeleninu. Ale ešte nás čakajú minimálne 2 mesiace, ktoré musíme počkať. Chrípkové obdobie...
Máte chuť na niečo lahodné a zároveň zdravé? Toto jedlo vás vráti na letnú dovolenku k moru na piesočnú pláž. Okrem toho krevety sú bohatým zdrojom bielkovín a minerálnych látok zinku, jódu, selénu, draslíka, železa, horčíka a vápnika. V našich zemepisných šírkach nám práve tieto minerály zväčša chýbajú. Ďalším obroským benefitom je vysoký obsah omega 3-mastných kyselín. Krevety sú výbornou potravinou pri redukcii hmotnosti pre nízky obsah kalórií a tukov.
Ingrediencie
Do rozohriatej panvici nalejeme olej, vložíme krevety s pokrájaným cesnakom. Krevety pred úpravou netreba rozmrazovať. Ja panvicu na začiatku prikryjem (cca na 5 min.), pokiaľ sa krevety rozmrazia. Primiešam kajenské korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Na prípravu netreba použiť soľ, krevety sú prirodzene slané. Keď sú krevety jemne opečené, môžem servírovať.
Podobné recepty
Veľa ľudí sa ma pýta, čo si ja dávam na Štedrý deň na večeru. Vianoce sú pre mňa o tradíciách. Preto si myslím, že ak je pre vás symbol Vianoc klasické štedrovečerné jedlo, tak si ho v tento deň...