Krevety na cesnaku

Máte chuť na niečo lahodné a zároveň zdravé? Toto jedlo vás vráti na letnú dovolenku k moru na piesočnú pláž. Okrem toho krevety sú bohatým zdrojom bielkovín a minerálnych látok zinku, jódu, selénu, draslíka, železa, horčíka a vápnika. V našich zemepisných šírkach nám práve tieto minerály zväčša chýbajú. Ďalším obroským benefitom je vysoký obsah omega 3-mastných kyselín. Krevety sú výbornou potravinou pri redukcii hmotnosti pre nízky obsah kalórií a tukov. 

15 min.
10 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
krevety (mrazené)
1 strúčik
cesnak
1 PL
olivový olej
¼ ČL
kajenské korenie
petržlenová vňať

Do rozohriatej panvici nalejeme olej, vložíme krevety s pokrájaným cesnakom. Krevety pred úpravou netreba rozmrazovať. Ja panvicu na začiatku prikryjem (cca na 5 min.), pokiaľ sa krevety rozmrazia. Primiešam kajenské korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Na prípravu netreba použiť soľ, krevety sú prirodzene slané. Keď sú krevety jemne opečené, môžem servírovať. 

Podobné recepty

Losos s červenou repou

Vedeli Ste, že červená repa dokáže s Vašim telom zázraky? Zima je už pomaly za nami, tešíme sa na jar a jarnú zeleninu. Ale ešte nás čakajú minimálne 2 mesiace, ktoré musíme počkať. Chrípkové obdobie...