Letný dip z červených paprík s feta syrom

Dipy rôznych chutí môžu byť výborné letné studené jedlo na obed alebo večeru. Ako príloha sa výborne hodia čerstvé chrumkavé zeleninové tyčinky. Recepty na chutné dipy sa vám môžu hodiť aj na občerstvenie pre letnú návštevu na záhrade alebo terase. Vyskúšajte tento dip z pečených červených paprík, skombinovala som ho s feta syrom. Ak máte problém s trávením laktózy, pripravte ho s feta syrom bez jej obsahu. Príprava dipu je veľmi jednoduchá, zvládne ju naozaj každý kuchár.

10 min.
20 min.
2 porcie

Ingrediencie

200 g
feta syr (bez laktózy: feta syr bez laktózy)
200 g
červená paprika
čierne korenie
200 g
rôzne zeleninové tyčinky (príloha)

Červenú papriku umyjeme, očistíme a pokrájame na väčšie kusy, ktoré poukladáme na plech na papier na pečenie. Pečieme 20 min. na 180 C, necháme vychladnúť a vymixujeme s feta syrom. Feta syr je dosť slaný, preto soľ už nepridávame, iba pri servírovaní ozdobíme čerstvým korením. Ak je dip príliž hustý, pridajte trochu vody pri mixovaní, aby vznikla krémová konzistencia. Podávame so zeleninovými tyčinkami.

Podobné recepty

Cottage dip s avokádom

Cottage syr je taktiež výbornou variantou bielkoviny. Patrí k syrom s prirodzene nízkym obsahom tuku, preto sa zaraďuje pri redukcii hmotnosti hneď od začiatku. Má vysoký obsah bielkovín a nízky...