Môj zimný cheesecake

Zimná chuť je pre mňa … perník, slivky, orechy,…

Tento cheesecake som prispôsobila mojim zimných chutiam a vznikol naozaj skvostný koláč, ktorý zatiaľ každému veľmi veľmi chutil.

V zime máme takto nastavené chute a preto by som ho výhradne pripravovala v tomto období.

Hodí sa aj na sviatky, keď chcete návštevu pohostiť niečím výnimočným, čo príjemne prekvapí.

Ja pripravujem cesto z mojej perníkovej granole, ktorú si robím vo vždy väčšom množstve.

V podstate môžete použiť aj inú granolu, len do nej primiešajte 1 ČL perníkového korenia.

20 min.
50 min.
10 - 12 porcií

Ingrediencie

300 g
perníková granola recept https://www.zuzanaliskova.sk/pernikova-ranajkova-granola (cesto)
50 g
maslo (cesto)
1 kg
bánovecká nátierka neochutená (plnka)
3 ks
vajíčka (plnka)
100 g
kokosový alebo trstinový cukor práškový (plnka)
1/ ČL
vanilka (plnka)
200 g
slivky polené mrazené (poleva)
100 g
slivky sušené (poleva)

Granolu pomelieme v mixéri a premiešame s roztopeným maslom. Tortovú formu vystelieme s papierom na pečenie, kraje dobre omastíme, cesto utlačíme na celom spodku a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C na 10 min. Vyberieme a necháme cca 10 min. vychladnúť. Znížime teplotu na rúre na 150 C. Medzitým pomiešame všetky suroviny na plnku. Môžeme aj v kuchynskom robote, ale nemusíme, ja to robím väčšinou ručne vo väčšej mise. Plnku nalejeme na cesto a pečieme na 150 C 50 min., rúru vypneme ale cheesecake ešte necháme 30 min. v zatvorenej rúre odpočívať. Až potom ho vyberieme a necháme dobre vychladnúť, ideálne na noc v chladničke. Mrazené slivky krátko podusíme so sušenými a pomixujeme na hustý krém. Ten rozotrieme na cheesecake a ešte vrch poprášime perníkovým korením. Mne ostali srdiečka z vianočného pečenia lineckých koláčikov, tak som vrch ešte ozdobila srdiečkami. Môžeme použiť aj inú ozdobu, napríklad posekané orechy.

Podobné recepty

Tekvicový cheesecake

Americký koláč cheesecake si veľmi rýchlo našiel fanúšikov aj medzi slovákmi. Je zložený prevažne z tvarohu, preto sa hodí aj do zdravej fitness kuchyne. Podľa toho, ako ho ochutíte, môžete ho...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...