Mrkvový perkelt s červenou šošovicou a quinoou

Ak hľadáte jednoduchý recept na obed alebo večeru, vyskúšajte tento mrkvový perkelt.

V chladnom počasí by sme mali konzumovať viac tepelne upravenej zeleniny ako surovej.

Studený šalát by sme mali vymeniť za teplú koreňovú zeleninu, ideálne v zimnom odbobí sú strukoviny na všetky spôsoby.

15 min.
30 min.
1 porcia

Ingrediencie

100 g
mrkva
30 g
cibuľa
70 g
červená šošovica
50 g
mrazený hrášok
50 g
quinoa
1 PL
olivový olej
1 PL
rastlinná smotana (sójová alebo kokosová)
1/4 ČL
červená paprika korenie
soľ

Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Cibuľu nakrájame na drobno, orestujeme na oleji, pridáme červenú papriku a mrkvové kolieska, podlejeme 1/2 dcl vody, prikryjeme a podusíme do mäkka cca 15 min. Primiešame 1 PL rastlinnej smotany. Červenú šošovicu umyjeme a uvaríme v dvojnásobnom množstve vody do mäkka, varíme 8 min. Uvarenú červenú šošovicu primiešame k mrkve. Osolíme podľa chuti.

Zvlášť si uvaríme quinou. ja ju varím 15 min. v dvojnásobnom množstve vody, na posledných 5 min. pridám hrášok, nechám ju ešte 5-10 min. pod pokrievkou odstáť pred podávaním.

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...