Ja každý deň vymýšľam recepty a samozrejme mám svoje najobľúbenejšie, ktoré si robím najčastejšie a sú najobľúbenejšie aj u mojich klientov. Jedným z takých receptov sú určite tieto muffinky. Robievam...
Zaujímavou, veľmi chutnou a málo používanou strukovinou je žltý hrach. Zaujímalo ma porovnanie so zo zeleným hrachom, hlavne čo sa týka podielu bielkovín.
Žltý hrach obsahuje na 100 g približne 24 g bielkovín a zelený hrach obsahuje na 100 g približne 5 g bielkovín. Je to naozaj neporovnateľný pomer. Preto žltý hrach môžeme zaradiť ako bielkovinu a zelený hrach by som zaradila skôr ako zeleninu. Hodí sa aj do fitness výživy, keď chceme budovať svalovú hmotu ako výborná alternatíva mäsa.
Ingrediencie
Žltý hrach umyjeme a namočíme na 4-5 hín do vody. Môžeme kľudne aj na celú noc alebo deň. Pred varením vodu vylejeme a na varenie použijeme novú vodu. Cibuľu a petržlen očistíme. Do hrnca dáme hrach, ktorý zalejeme čistou vodou po okraj. Pridáme na polovicu prekrojenú cibuľu, celý petržlen, bobkový list a privedieme do varu. Na miernom ohni varíme 40 min. Po uvarení petržlen aj cibuľu vyberieme. Skontrolujeme, koľko je v hrnci vody. Ak sa nám zdá veľa, odložíme z nej žufankou do misky. Ochutíme soľou, údenou paprikou a šťavou z ½ citróna. Masu vymixujeme tyčovým mixérom na hladký krém. Ak je masa príliž hustá, postupne pridávame vodu.
Mrkvu a cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky. Opečieme na oleji z oboch strán do zlata. Na záver poprášime údenou paprikou a premiešame. Podávame s hrachový krémom.
Podobné recepty
Toto sú recepty na každý deň. Jednoduché, rýchle, výživné, ľahko stráviteľné. Suroviny môžeme mať vždy po ruke v chladničke. takýto šalát sa výborne hodí aj ako jedlo do práce, ktoré v nabitom dni...
Recept pre všetkých milovníkov čokolády. Ak máte chuť na niečo naozaj čokoládové a pritom chcete zhrešiť bez výčitiek, vyskúšajte tieto brownies z tekvice hokkaido. Moje brownies sú vyrobené z...
Chcete pripraviť výborný dezert, z ktorého sa nepribá a môžeme si ho dať bez výčitiek? Na to sú vhodné dezerty s vysokým obsahom proteínov a nízkym podielom sacharidov. Proteínové mlsky sa nám zídu...