Obedová špenátová polievka s kozím syrom

Hustá výživná teplá polievka je ideálny variant na obed alebo večeru počas chladných mesiacov. Stačia vám 3 suroviny a o 20 minút je polievka pripravená.  Takéto zelené teplé smoothie vám prinesie aj ďalšie benefity v podobe minerálov a vitamínov. Špenát pomáha zadržiavať v tele vápnik, ktorý potrebujeme na pevnosť kostí, je bohatý na zinok a magnézium. Okrem toho je plný antioxidantov, má protizápalové a preventívne účinky. 

Aby polievka spĺňala výživové požiadavky plnohodnotného jedla, musí v nej byť aj porcia kvalitného proteínu. V našom prípade je to kozí syr. Ten si viete vymeniť za feta syr, riccotu z kravského mlieka alebo grécky jogurt.

20 min.
15 min.
3 porcie (3 x 0,5 l)

Ingrediencie

400 g
mrazený špenát
100 g
kaleráb (1 menší)
1 ks
cibuľa
220 g
kozí syr (mäkký alebo riccota) prípadne iný podľa chuti
1/2 ČL
soľ
sušené chilli

Mrazený špenát, očistenú prekrojenú cibuľu a kaleráb nakrájaný na kocky vložíme do hrnca. Zalejeme cca 1 l vody a varíme spolu 15 min. Pridáme soľ, syr a vymixujeme ponorným mixerom na krém. Podľa potreby pridáme soľ. Na záver pridáme sušené chilli nakrájané na kúsky a premiešame. Podávame ozdobené syrom a chilli.

Podobné recepty