Pečená tekvica hokkaido s feta syrom a tekvicovými semiačkami

Výborný tip na jednoduché zimné jedlo.

Ja takýmto jedlám hovorím teplý šalát, surovú zeleninu vymením za zimný druh tepelne upravený a ako bielkovinu použijem buď syr alebo strukovinu. 

Príprava je rýchla, jednoduchá, je treba zeleninu upiecť, ale pri pečení naše ruky nepotrebuje, takže nakrájame, hodíme do rúry a je to.

10 min.
30 min.
1 porcia

Ingrediencie

200 g
tekvica hokkaido
100 g
feta syr
30 g
tekvicové semiačka
1 PL
olivový olej
soľ, ľubovoľne sušený rozmarín

Tekvicu hokkaido nakrájame na kocky, pukladáme na papier na pečenie, ak máme radi poprášime rozmarínom, soľou a pečieme v rozohriatej rúre 30 min. na 180 C do zlata. Na teplú tekvicu nakrájame feta syr a opečené tekvicové semiačka.

Podobné recepty

Tekvica hokaido zapekaná s feta syrom

V zime často zeleninové prílohy vynechávame. Letná zelenina sa k nám síce dováža celoročne, ale nechutí ako v lete. Navyše tanier plný studeného šalátu nie je pre nás v zime lákavé jedlo. Určite by...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...