
V zime často zeleninové prílohy vynechávame. Letná zelenina sa k nám síce dováža celoročne, ale nechutí ako v lete. Navyše tanier plný studeného šalátu nie je pre nás v zime lákavé jedlo. Určite by...
Výborný tip na jednoduché zimné jedlo.
Ja takýmto jedlám hovorím teplý šalát, surovú zeleninu vymením za zimný druh tepelne upravený a ako bielkovinu použijem buď syr alebo strukovinu.
Príprava je rýchla, jednoduchá, je treba zeleninu upiecť, ale pri pečení naše ruky nepotrebuje, takže nakrájame, hodíme do rúry a je to.
Tekvicu hokkaido nakrájame na kocky, pukladáme na papier na pečenie, ak máme radi poprášime rozmarínom, soľou a pečieme v rozohriatej rúre 30 min. na 180 C do zlata. Na teplú tekvicu nakrájame feta syr a opečené tekvicové semiačka.
V zime často zeleninové prílohy vynechávame. Letná zelenina sa k nám síce dováža celoročne, ale nechutí ako v lete. Navyše tanier plný studeného šalátu nie je pre nás v zime lákavé jedlo. Určite by...
Tekvica hokkaido patrí jednoznačne k mojim najobľúbenejším zeleninám vôbec. Dá sa z nej vyčarovať množstvo zaujímavých a chutných receptov. Okrem toho je pre naše telo doslova vitamínovou bombou...