Pečený zemiakový šalát s kapari (príloha)

Tento šalát je pre mňa náhradou za klasický majonézový šalát. Robievam si ho na Vianoce k marinovanému lososu. Ak Ste však zástancom úplnej klasiky, teda neviete sa zaobísť bez majonézového šalátu, tak si ho raz za rok dajte. Moja rada: neprežente to s množstvom a nezjedzte po večeri tanier plný koláčikov. 

10. min.
30 min.
3-4 porcie

Ingrediencie

200 g
zemiaky
1 ks
červená cibuľa
1 strúčik
cesnak
1/2 ČL
kari korenie
1/2 ČL
soľ
2 PL
olivový olej
1 ČL
tymián (čerstvý al. sušený)
2 PL
kapari
2 PL
zelené olivy
5 ks
sušené rajčiny

Zemiaky, cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na kocky. Zmiešame s olejom, soľou, tymiánom a kari korením. Dáme piecť do rúry na 30 min (180 C).

Sušené rajčiny zalejeme horúcou vodou a necháme chvíľku rozmočiť. 

Keď sú zemiaky opečené do zlata, vyberieme ich, preložíme do keramickej misy. Pridáme kapari, olivy a nakrájané sušené rajčiny. Podávame.

Podobné recepty

Tekvica hokaido zapekaná s feta syrom

V zime často zeleninové prílohy vynechávame. Letná zelenina sa k nám síce dováža celoročne, ale nechutí ako v lete. Navyše tanier plný studeného šalátu nie je pre nás v zime lákavé jedlo. Určite by...