Ak sa celoročne snažíme stravovať zdravo, jeme ľahšie jedlá, vyhýbame sa sladkostiam, alkohol pijeme iba príležitostne, môžu byť pre náš žalúdok a trávenie tradičné vianočné jedlá doslova pohromou. Ak...
Tento šalát je pre mňa náhradou za klasický majonézový šalát. Robievam si ho na Vianoce k marinovanému lososu. Ak Ste však zástancom úplnej klasiky, teda neviete sa zaobísť bez majonézového šalátu, tak si ho raz za rok dajte. Moja rada: neprežente to s množstvom a nezjedzte po večeri tanier plný koláčikov.
Ingrediencie
Zemiaky, cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na kocky. Zmiešame s olejom, soľou, tymiánom a kari korením. Dáme piecť do rúry na 30 min (180 C).
Sušené rajčiny zalejeme horúcou vodou a necháme chvíľku rozmočiť.
Keď sú zemiaky opečené do zlata, vyberieme ich, preložíme do keramickej misy. Pridáme kapari, olivy a nakrájané sušené rajčiny. Podávame.
Podobné recepty
Ak si chcete na Vianoce pripraviť tradičnú vyprážanú rybu a pritom by ste sa radšej vyhli vyprážaniu na oleji, mám pre vás pár tipov na „zdravšie“ vyprážanie. Pozrite môj recept na "zdravšiu" vianočnú...