Šalát s kidney fazuľou a avokádom

Šaláty sú výborné jedlo pri redukcii hmotnosti, nezabúdajme však na kvalitnú bielkovinu, ktorá v ňom nesmie chýbať. Fazuľa je ideálna potravina pri chudnutí. Obsahuje vysoké množstvo bielkovín a vlákniny a pritom má málo kalórií.

Fazuľa pomáha pri odbúravaní brušného tuku, prispieva k nižšej hladine cukru v krvi a zabezpečuje vyššiu sýtosť konzumovaného jedla.

10 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
červená fazuľa kidney (varená)
20 g
stopkový zeler
20 g
mladá cibuľka
50 g
avokádo
40 g
čerstvý šalát mix
1/2 ks
citrón
1 PL
olivový olej
Soľ, čierne korenie

Zeler a cibuľku nakrájame. Zmiešame s varenou fazuľou, pridáme nakrájané avokádo, soľ, čierne korenie a citrónovú šťavu. Dobre spolu premiešame. Čerstvý šalát umyjeme a vysušíme. Na vrch šalátu dáme ochutenú fazuľu, 1 PL olivového oleja a podávame.

V kroku očista tela nepoužívajte olej. Šalát pripravte bez oleja.

Podobné recepty

Taliansky šalát s prosciuttom

Akú šunku si vybrať pri zdravom stravovaní? Pri šunke platí, že cena odzrkadľuje jej kvalitu. Šunky označované ako wellness alebo bio majú nižší obsah tuku a prídavných látok. Neobsahujú dusitany,...