Šošovicový šalát s pečenou mrkvou, červenou repou, tekvicovými semiačkami a pohánkou

Pre mňa dokonalá symbióza na tanieri je jedlo zdravé, vyvážené, farebné a lákavé na prvý pohľad. Keď sa stravujeme zdravo neznamená to, že máe jesť fádne nudné jedlo.

Častokrát máme pocit, že šalát je hladné jedlo. Ak si navážite suroviny a dodržíte pomer živín, teda máte dostatok biekovinovej zložky, budete dokonale sýti aj po takomto obede alebo večeri.

20 min.
20 min.
1 porcia

Ingrediencie

140 g
uvarená šošovica (70 g v suchom stave)
20 g
jarná cibuľka
50 g
zelený šalát mix
70 g
červená repa, mrkva
1 ČL
tekvicové semiačka
1 PL
olivový olej
1 ČL
citrónová šťava/limetková šťava
30 g
varená pohánka (ľubovoľné)
soľ, oregano, čierne korenie

Červenú repu a mrkvu, očistíme, nakrájame na kúsky, rozložíme na papier na pečenie, pokvapkáme olejom a opečieme do zlata (15-20 min.). Šošovicu varíme 20 min. v jemne osolenej vode. Uvarenú ju zmiešame s jarnou cibuľkou, podľa chuti osolíme. Pohánku si taktiež uvaríme. Šalát umyjeme, osušíme, rozložíme na tanier. Na šalát dáme šošovicu, pečenú repu, mrkvu a pohánku. šalát ozdobíme krátko opečenými (na panvici) tekvicovými semiačkami. Na záver šalát pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, oreganom a čiernym korením.

Podobné recepty

Šošovicový šalát

Čo má obsahovať metabolický šalát? Šalát môže byť taktiež plnohodnotný variant na obed alebo večeru. Avšak nezabudnite na bielkovinu, ktorá by mala tvoriť približne 50% taniera. Takýto šalát výborne...