Špagety zo žltej šošovice s rukolovým dipom

Často sa ma ľudia pýtajú, či musia z jedálnička pri chudnutí vyradiť cestoviny. Neviem ako vy, ale ja milujem špagety. Tieto cestoviny zo žltej šošovice majú výbornú chuť, farbu aj kvalitu. Obsahujú 90% múky zo žltej šošovice a 10% múky z celozrnnej ryže. Sú prirodzene bezlepkové, majú nízku glykemickú záťaž a vysoký obsah bielkovín (21 g/100g). Nemusíte sa tak báť priberania a sú výborným jedlom po športe či fyzickej aktivite.

V obchodoch nájdete aj iné druhy: cestoviny z cícera, červenej šošovice či z fazule.

10 min.
10 min.
1 porcia

Ingrediencie

100 g
špagety zo žltej šošovice
125 g
rukola
25 g
vlašské orechy (v II. fáze vynechajte)
30 g
parmezán (v II. fáze vynechajte)
2 strúčiky
cesnak
1 PL
extra panenský olivový olej
soľ

Rukolu, vlašské orechy, parmezán, cesnak, olivový olej a podľa potreby vodu vymixujeme na hladký krém. Pridáme soľ podľa chuti. Špagety uvaríme v jemne osolenej vode. Podávame posypané parmezánom.

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...