Strukovinové cestoviny sú výborný variant, ak si chcete pripraviť rýchle a zdravé jedlo. Ja viem, že keď prídete domov unavení a hladní z práce, nechce sa vám zrovna hodinu či dve stráviť varením...
Často sa ma ľudia pýtajú, či musia z jedálnička pri chudnutí vyradiť cestoviny. Neviem ako vy, ale ja milujem špagety. Tieto cestoviny zo žltej šošovice majú výbornú chuť, farbu aj kvalitu. Obsahujú 90% múky zo žltej šošovice a 10% múky z celozrnnej ryže. Sú prirodzene bezlepkové, majú nízku glykemickú záťaž a vysoký obsah bielkovín (21 g/100g). Nemusíte sa tak báť priberania a sú výborným jedlom po športe či fyzickej aktivite.
V obchodoch nájdete aj iné druhy: cestoviny z cícera, červenej šošovice či z fazule.
Ingrediencie
Rukolu, vlašské orechy, parmezán, cesnak, olivový olej a podľa potreby vodu vymixujeme na hladký krém. Pridáme soľ podľa chuti. Špagety uvaríme v jemne osolenej vode. Podávame posypané parmezánom.
Podobné recepty
Občas ako prílohu zaradím cestoviny z hnedej ryže. V porovnaní s cestovinami z tvrdej pšenice majú nižšiu glykemickú záťaž a obsahujú viac minerálnych látok a železa. Sú prirodzene bezlepkové, takže...