Šunka so zeleninou, ražný chlieb, ovocie

Zdravé energetické raňajky obsahujú vyvážený pomer sacharidov s nízkou glykemickou záťažou, hodnotnú bielkovinu a nenasýtené tuky. Či si vyberieme slaný alebo sladký variant raňajok, je otázkou našich individuálnych preferencií. 

Prečo raňajkovať?

Ľudia, ktorí každodenne raňajkujú majú vyšší pracovný výkon hlavne v priebehu dopoludnia. Raňajky naštartujú tráviace procesy, zlepšia vašu sústredenosť, zvládanie pracovného stresu a napätia.

Vo videu pod receptom nájdete mojich 5 tipov na rýchle slané raňajky.

3 min.
1 porcie

Ingrediencie

60 g
hydinová šunka (viac ako 90% mäsa)
50 g
avokádo
30 g
zelené olivy
1 ks
kiwi
1 plátok
ražný chlieb

Ak ste majiteľom NUTRIPLAN-u vyberajte suroviny a akceptujte gramáže zo svojho individuálneho zoznamu.

Bez lepku: Hydinovú šunku kupujte bez pridaného lepku.

Bez lepku: Chlieb nahraďte vhodnou alternatívou (kukuričný/ryžový knäcke, pohánkový chlieb,...atď).

Podobné recepty

Vajíčková nátierka

Na sviatočný stôl sa výborne hodia nátierky rôzneho druhu. Vajíčko a mrkva sú pre mňa symbolom Veľkej noci. Spojením týchto surovín vznikla chutná nátierka, ktorú si môžeme dopriať bez výčitiek. Ja...

Raňajková nátierka zo semienok

Semienka sú skvelým zdrojom prospešných látok pre naše zdravie. V kuchyni sa dá s nimi doslova čarovať a pripravovať ich na rôzne spôsoby. Či už ich opiecť na sucho, namočiť a vymixovať alebo s nimi...