Kurkuma sa používa v ázijskej medicíne na hojenie ráj a liečbu všetkých zápalových ochorení. Kurkumín je veľmi silný antioxidant a taktiež veľmi účinný prírodný liek proti bolesti. Kurkuma má priame...
Takéto ľahké a pritom výživné jedlá je teraz presne to, čo naše telo po sviatkoch potrebuje. Odľahčime náš žalúdok a trávenie rastlinnými bielkovinami kombinovanými s vitamínovou bombou, akou je kyslá kapusta. 1 porcia teda 150 g kyslej kapusty obsahuje iba 27 kalórií a žiadny tuk. Kyslá kapusta je bohatým zdrojom prírodných probiotík, ktoré udržiavajú zdravú črevnú mikroflóru a pomáhajú bojovať proti škodlivým baktériám. Okrem toho obsahuje viac ako 30% dennej odporúčanej dávky vitamínu C, ktorý vo zvýšenej miere potrebujeme práve v zimnom období.
Ingrediencie
Kapustu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky, ak je potrebné. Nakrájanú cibuľu opečieme na 1 PL oleja, vložíme kapustu, ½ dcl vody, soľ, čierne korenie, bobkový list a keď začne vrieť, dusíme cca 20 min. na miernom ohni. Na záver primiešame 1 ČL medu.
Tofu nakrájame na kocky, opečieme na panvicu na 1 PL oleja, poprášime údenou červenou paprikou, ochutíme soľou a čiernym korením. Podávame s kapustou poprášené s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Ďalší výborný variant, ak si chcete pripraviť rýchle a zdravé jedlo. Ja viem, že keď prídete domov unavení a hladní z práce, nechce sa vám zrovna hodinu či dve stráviť varením večere. Spíšte si takéto...