Vianočný cheesecake môže byť nielen krásnou dekoráciou ale aj chutným doplnkom na váš sviatočný stôl. Korpus je zložený z medovníčkov, ktoré ja vyrábam z ražnej múky a sladím iba medom. Môj recept...
Dnes si síce zamaškrtíme, ale v zdravšej verzii. Špaldová múka je vďaka svojej jemnej aróme, obsahu bielkovín a minerálov superhviezdou v kuchyni. V kombinácii s mletou vanilkou získanou z celých vanilkových strukov zjemní chuť každej sladkej dobroty.
30 minút
15-18 minút
80 - 100 ks rožtekov
Ingrediencie
300 g
Špaldová múka T 630 dm bio
100 g
Trstinový cukor dm bio
250 g
maslo (môže byť aj bez laktózy)
180 g
Vlašské orechy dm bio
2 ks
vaječné žĺtko
štipka soli
- Orechy pomelieme. Všetky suroviny pomiešame a vypracujeme cesto.
- Cesto vtláčame do silikónových foriem na rožky.
- Pečieme 15-18 min. podľa veľkosti formy a rúry na pečenie.
- Necháme ich vychladnúť.
- Hotové rožky nemusíme ale môžeme obaliť v práškovom cukre s 1/2 ČL vanilky.
Podobné recepty
Tak toto je určite môj najobľúbenejší vianočný koláčik. Ja totiž milujem vôňu a chuť vlašských orechov, ktorá mi evokuje Vianoce a dotvára sviatočnú atmosféru. Opäť som sa pohrala s tradičným receptom...