Vanilkové rožky s orechami

Dnes si síce zamaškrtíme, ale v zdravšej verzii. Špaldová múka je vďaka svojej jemnej aróme, obsahu bielkovín a minerálov superhviezdou v kuchyni. V kombinácii s mletou vanilkou získanou z celých vanilkových strukov zjemní chuť každej sladkej dobroty. 

30 minút
15-18 minút
80 - 100 ks rožtekov

Ingrediencie

300 g
Špaldová múka T 630 dm bio
100 g
Trstinový cukor dm bio
250 g
maslo (môže byť aj bez laktózy)
180 g
Vlašské orechy dm bio
2 ks
vaječné žĺtko
štipka soli
  1. Orechy pomelieme. Všetky suroviny pomiešame a vypracujeme cesto.
  2. Cesto vtláčame do silikónových foriem na rožky.
  3. Pečieme 15-18 min. podľa veľkosti formy a rúry na pečenie.
  4. Necháme ich vychladnúť.
  5. Hotové rožky nemusíme ale môžeme obaliť v práškovom cukre s 1/2 ČL vanilky.

Podobné recepty

Vianočný medovníčkový cheesecake

Vianočný cheesecake môže byť nielen krásnou dekoráciou ale aj chutným doplnkom na váš sviatočný stôl. Korpus je zložený z medovníčkov, ktoré ja vyrábam z ražnej múky a sladím iba medom. Môj recept...

Orechové rožky bez múky

Tak toto je určite môj najobľúbenejší vianočný koláčik. Ja totiž milujem vôňu a chuť vlašských orechov, ktorá mi evokuje Vianoce a dotvára sviatočnú atmosféru. Opäť som sa pohrala s tradičným receptom...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...