VEGE bezlepkové guličky

Vieme, že strukoviny sú zdravé, výživné a sú výborným spestrením jedálnička. Ako ich však pripraviť, aby sme ich nejedli iba vo forme polievky a omáčky?

Prípadne tak, aby si ich obľúbili aj deti a ďalší členovia rodiny. Ja som si obľúbila takéto guličky na rôzne spôsoby, ktoré zo strukovín urobia atraktívne a chrumkavé jedlo.

Ako prílohu používam rôzne druhy parenej, grilovanej zeleniny, čerstvé šaláty, prípadne zeleninové dipy.

20 min.
50 min.
2 porcie

Ingrediencie

140 g
hnedá šošovica (v suchom stave)
50 g
kukuričné corflakes
10 g
kukuričné corflakes na obalenie
2 strúčiky
cesnak
1 ks
bobkový list
1 PL
rajčinový pretlak
1 PL
tahini pasta (ľubovoľné), môžete nahradiť 1 PL olivového oleja
1 ČL
sušené bylinky (bazalka, oregano)
1 PL
olivový olej na pokvapkanie pred pečením
soľ

Hnedú šošovicu namočíme na 30 min. a varíme s bobkovým listom a soľou cca 20 min. do mäkka. Conflakes vymixujeme na jemno. Vodu aj bobkový list vylejeme, hneď primiešame cornflakes a necháme vychladnúť. Primiešame pretlačený cesnak, rajčinový pretlak, sušené bylinky, tahini pastu, soľ a pomixujeme ponorným mixérom, môžu ostať malé kúsky. Rukami vypracujeme guľky, ktoré v miske obalíme vo vymixovných cornflakes. Ukladáme na plech na papier na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme cca 20 min. vo vyhriatej rúre na 180 C do zlata.

Podobné recepty

Tofu guličky

Tofu guličky sú ďalšie z mojich obľúbených rýchlych receptov na ľahké bezmäsité jedlo. Tofu obsahuje 9 g bielkovín na 100 g takže ho môžeme zaraďovať ako plnohodnotný proteín. V 100 g nájdeme iba 4 g...

Guličky z údeného tofu

Tofu guličky patria k mojim top receptom, pretože každého vždy prekvapí, že z tofu sa dá pripraviť niečo také chutné a výnimočné. Tento recept som otestovala na mojom mužovi a synovi, ktorí tofu...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...