Bryndzové halušky z hokaido tekvice

Bryndzové halušky určite patria k jedným z najobľúbenejších jedál vôbec. Avšak, keď chceme byť štíhly, nie je to jedlo na každý deň. Dobrá správa je, že keď si ich vyrobíme zo zeleniny (ja som použila tekvicu hokaido) a nezasypeme ich opečenou slaninkou, môže to byť kľudne pochúťka na každý deň. Múku som použila ražnú, má nízku glykemickú záťaž a tak je vhodná aj pri redukcii hmotnosti.

Pozor na veľkosť porcie, halušky s bryndzou sú naozaj sýte. Uvedené množstvo stačí pre 2 osoby.

15 min.
3 min.
2 porcie

Ingrediencie

300 g
hokaido tekvica
100 g
ražná múka (použila som zn. BIOMILA)
1 ks
vajíčko
1/4 ČL
soľ
250 g
bryndza
1 ks
cibuľa na ochutenie (môže byť pažítka, mladá cibuľka)
1 PL
olej (olivový/slnečnicový/repkový/ghee maslo)

Tekvicu hokaido dobre umyjeme a nastrúhame alebo vymixujeme v kuchynskom robote na malé kúsky. Ja používam tekvicu surovú (teda nie predpečenú) aj so šupkou. Primiešame ražnú múku, vajíčko a soľ. Vznikne husté cesto, ktoré pretlačíme cez sitko na halušky do vriacej, jemne osolenej vody. Halušky sú hneď hotové, precedíme ich a opláchneme vodou. Podávame s bryndzou a opečenou cibuľkou. Ľubovoľne môžeme použiť pažítku.

Podobné recepty

Bryndzový kiš so špenátom

Kiš je výborný variant pohostenia pre každú príležitosť. Cesto robím z ražnej múky, ktorá je ideálnou alternatívou pšenice. Raž obsahuje o 30% menej lepku ako pšenica a má nízku glykemickú záťaž...

Letný bryndzový šalát

Pravá letná bryndza vyrobená z ovčieho mlieka je plná probiotických baktérií. Jeden gram obsahuje miliardu užitočných baktérií, ktoré sú doslova balzam pre naše črevá. Ja som si obľúbila kombináciu...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...