Výborný tip na jednoduché zimné jedlo. Ja takýmto jedlám hovorím teplý šalát, surovú zeleninu vymením za zimný druh tepelne upravený a ako bielkovinu použijem buď syr alebo strukovinu. Príprava je...
Farebný, svieži a výživný – tento šalát je jesenná harmónia chutí a funkčných živín.
Pečená tekvica dodá betakarotén na posilnenie imunity, kozí syr ľahko stráviteľné bielkoviny a vápnik, a mangový dip prináša vitamín C a antioxidanty.
Je to jedlo, ktoré zahreje, osvieži a zároveň podporí rovnováhu tela počas chladnejších dní.
Výživové hodnoty (1 porcia / cca 400 g):
|
Živina |
Množstvo |
|
Energia |
410 kcal |
|
Bielkoviny |
11 g |
|
Tuky |
20 g |
|
Sacharidy |
45 g |
|
Vláknina |
9 g |
Vitamíny a minerály (na porciu):
|
Mikronutrient |
Množstvo |
% dennej dávky (orientačne) |
Zdroj |
|
Vitamín A (betakarotén) |
~6500 IU |
110 % |
Tekvica, mango |
|
Vitamín C |
~55 mg |
60 % |
Granátové jablko, citrón, mango |
|
Vitamín E |
~3 mg |
25 % |
Olivový olej, rukola |
|
Kyselina listová (B9) |
~80 µg |
20 % |
Cícer, rukola |
|
Vitamín K |
~70 µg |
50 % |
Rukola |
|
Draslík |
~600 mg |
13 % |
Tekvica, mango |
|
Horčík |
~55 mg |
15 % |
Cícer |
|
Zinok |
~1,2 mg |
11 % |
Cícer, semienka |
|
Železo |
~2 mg |
14 % |
Rukola, cícer |
|
Omega-9 (olejová kyselina) |
~8 g |
— |
Olivový olej |
Výborný tip na jednoduché zimné jedlo. Ja takýmto jedlám hovorím teplý šalát, surovú zeleninu vymením za zimný druh tepelne upravený a ako bielkovinu použijem buď syr alebo strukovinu. Príprava je...
Červená repa je moja obľúbená zimná surovina. Ponúkam vám opäť jeden z mojich jednoduchých a rýchlych receptov, kde kombinujem 2 suroviny a výsledok je krásny a bohatý tanier plný kvalitných proteínov...