Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam...
Konečne prišlo obdobie slnka, zelených šalátov a ja hovorím, že zároveň aj dobrej nálady.
Čierna šošovica BELUGA je ušľachtilý druh šošovice a môže byť vo vašej kuchyni veľmi dobrou obmenou klasických druhov. Varíme ju 30 min. bez namáčania, počas varenia nepraskne a má zaujímavú orieškovú chuť. Obsahuje vysoké percento bielkovín, potrebnú vlákninu a širokú škálu minerálov a vitamínov.
Strukoviny majú nenahraditeľnú miesto vo vyváženom stravovaní a pri redukcii hmotnosti.
Môj tip: Ochutnajte čiernu šošovicu BELUGA v kombinácii s avokádovým dipom. Je to naozaj vynikajúca.
Ingrediencie
Šošovicu opláchneme a varíme 30 min. na miernom ohni. Zelený šalát umyjeme a vysušíme. Do uvarenej šošovice primiešame sušené bylinky mix, nakrájame sušené rajčiny, mladú cibuľku, pažítku, soľ a čierne korenie. V miske roztlačíme avokádo, prilejeme olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie a všetko spolu dobre pomiešame. Zelený šalát rozdelíme do 2 tanierov, na vrch dáme avokádový dip a ochutenú čiernu šošovicu. Podávame s plátkom ražného chleba.
V kroku očista tela vynechajte olej.
Bez lepku ako prílohu zvoľte bezlepkový chlieb alebo výborný je kukuričný knäcke.
Podobné recepty
Poznáte čiernu šošovicu BELUGA? Čierna šošovica obsahuje zo všetkých strukovín najviac bielkovín a najmenej tukov. Hovorí sa jej aj „vegánsky kaviár“. Je výbornou surovinou pri redukcii hmotnosti a...