Šalát z čiernou šošovicou a avokádovým dipom

Konečne prišlo obdobie slnka, zelených šalátov a ja hovorím, že zároveň aj dobrej nálady.

Čierna šošovica BELUGA je ušľachtilý druh šošovice a môže byť vo vašej kuchyni veľmi dobrou obmenou klasických druhov. Varíme ju 30 min. bez namáčania, počas varenia nepraskne a  má zaujímavú orieškovú chuť. Obsahuje vysoké percento bielkovín, potrebnú vlákninu a širokú škálu minerálov a vitamínov.

Strukoviny majú nenahraditeľnú miesto vo vyváženom stravovaní a pri redukcii hmotnosti.

Môj tip: Ochutnajte čiernu šošovicu BELUGA v kombinácii s avokádovým dipom. Je to naozaj vynikajúca kombinácia.

10 min.
30 min.
2 porcie

Ingrediencie

120 g
čierna šošovica BELUGA
130 g
zelený šalát mix
30 g
sušené rajčiny v olivovom oleji
15 g
mladá cibuľka
80 g
avokádo
15 g
pažítka
1/2 ks
citrón (šťava)
2 PL
olivový olej
1 ČL
sušené bylinky mix (ľubovoľné)
Soľ, čierne korenie

Šošovicu opláchneme a varíme 30 min. na miernom ohni. Zelený šalát umyjeme a vysušíme. Do uvarenej šošovice primiešame sušené bylinky mix, nakrájame sušené rajčiny, mladú cibuľku, pažítku, soľ a čierne korenie. V miske roztlačíme avokádo, prilejeme olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie a všetko spolu dobre pomiešame. Zelený šalát rozdelíme do 2 tanierov, na vrch dáme avokádový dip a ochutenú čiernu šošovicu. Podávame s plátkom ražného chleba.

V kroku očista tela vynechajte olej.

Bez lepku ako prílohu zvoľte bezlepkový chlieb alebo výborný je kukuričný knäcke.

Podobné recepty

Nátierka z čiernej šošovice

Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam...