Nátierka z čiernej šošovice

Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam do šalátov alebo z nej pripravujem takúto nátierku.

10 min.
20 min.
1 porcia

Ingrediencie

50 g
čierna šošovica
1 ks
cesnak
1/4 ČL
rasca celá
1/4 ČL
soľ
1/4 ČL
chilli
1/4 ČL
mleté čierne korenie
2 ČL
paradajkový pretlak

Šošovicu umyjeme a namočíme na 5 – 30 min. Šošovicu uvaríme so soľou a bobkovým listom. Varíme 20 min. Uvarenú šošovicu zlejeme a ochutíme cesnakom, rascou, korením, chili a paradajkovým pretlakom. Všetko vymixujeme tyčovým mixérom a podávame.

Podávame so zeleninou a s ražným chlebíkom alebo knäckebrotom.

Podobné recepty