Ďalší môj obľubený veľkonočný recept je mrkvový hummus. Kombinácia mrkvy s cícerom a cesnakom je výborná. Najradšej ju mám v kombinácii s ražnou hriankou na sviatočné raňajky. Takto pripravená...
Šošovica má v zdravom jedálničku pevné miesto. Obsahuje vysoké množstvo vlákniny, ktorá zlepšuje a upravuje trávenie.
Častokrát, najmä ak sme neboli zvyknutí strukoviny konzumovať pravidelne, nás nadúvajú.
Ja hovorím, že je to prejav čistenia čreva, ktoré je pre naše zdravie veľmi osožné. Pri pravidelnej konzumácii si naše črevo zvykne a ťažkosti postupne úplne vymiznú.
Ja túto nátierku najradšej jedávam na večeru, dám si k nej plátok kvskového chleba a nakrájam zeleninové tyčinky.
Ingrediencie
Šošovicu uvaríme s mrkvou a bobkovým listom do mäkka a necháme vychladnúť, dĺžka varenia podľa druhu šošovice. Vychladnutú šošovicu s mrkvou dáme do mixéra (bobkový list vyhodíme), pridáme tahini pastu, olivový olej, citrónovú šťavu a podľa potreby dochutíme soľou. Ak je nátierka príliž hustá, po malých množstvách dopĺňame vodu, aby vznikla krémová konzistencia. Hotovú nátierku posypeme čerstvou nasekanou pažítkou.
Podobné recepty
Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam...