Zeleninový šalát s prosciuttom

Šaláty sú moje obľúbené jedlo na obed alebo večeru. Je to taká moja istota, keď potrebujem pripraviť rýchle, zdravé a výživné jedlo.  Šaláty si môžete pripraviť podľa svojej chuti. Experimentujte so surovinami, za studena lisovanými olejmi, rôznymi druhmi octov (jablčný, balsamico, umeocot) a olejnatými semienkami. Z jednoduchých surovín vykúzlite vždy inú chuť a farbu.  Ako prílohu si dávam ražný chlieb alebo knäckebrot.

Môj tip: Skúste si zamiešať do zeleninového šaláta nakrájané ovocie. Uvidíte, že vznikne zaujímavá sladko kyslá kombinácia.

 

10 min.
1 porcia

Ingrediencie

120 g
šalát mix (rukola, čakanka, ľadový)
160 g
mango
20 g
píniové oriešky
100 g
prosciutto
1/2 ks
citrón (šťava)
1 PL
ľanový olej

Šalát umyjeme a vysušíme. Mango očistíme a nakrájame na kocky. Píniové oriešky jemne opečieme na suchej panvici. Všetky suroviny zmiešme, ochutíme citrónovou šťavou a ľanovým olejom. Na hotový šalát poukladáme natrhané prosciutto.

Podobné recepty

Tekvica hokaido zapekaná s feta syrom

V zime často zeleninové prílohy vynechávame. Letná zelenina sa k nám síce dováža celoročne, ale nechutí ako v lete. Navyše tanier plný studeného šalátu nie je pre nás v zime lákavé jedlo. Určite by...