Avokádové placky s klíčkami s bryndzovým dipom

Veľmi jednoduché placky z troch základných surovín, ktoré som doplnila o klíčky. Môžeme použiť ľubovolné klíčky, mungo, reďkovkové, hráškové, z červenej repy,.. a podone.

Placky môžu byť výborná príloha k mäsu, rybe alebo s dipom sú plnohodnotné jedlo na raňajky alebo večeru.

Do placiek nepridávame žiadny škrob (vločky, múku), sú vláčne, šťavnaté a chrumkavé. Verím, že tento recept si zamilujete rovnako ako ja.

15 minút
30 minút
1 porcia

Ingrediencie

1 ks
zrelé avokádo (placky)
1 ks
vajce (placky)
50 g
parmezán (placky)
Hrsť
klíčky (placky)
olivový olej (placky)
80 g
bryndza (dip)
30 g
biely jogurt (dip)
pažítka (dip)
ľubovoľné klíčky (dip)
mleté čierne korenie (dip)

Placky: V miske roztlačíme vidličkou avokádo, primiešame vajíčko, parmezán a klíčky. Vytvoríme cesto. Na plech na papier na pečenie tvarujeme placky, pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C na 30 minút.

Dip: Bryndzu zmiešame s jogurtom, pažítkou, klíčkami, trochou čierneho korenia. Dip podávame k plackám, môžeme ich ním potrieť ako nátierkou.

Podobné recepty

Tofu guličky

Tofu guličky sú ďalšie z mojich obľúbených rýchlych receptov na ľahké bezmäsité jedlo. Tofu obsahuje 9 g bielkovín na 100 g takže ho môžeme zaraďovať ako plnohodnotný proteín. V 100 g nájdeme iba 4 g...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...