Dnes som mala chuť na koláč. Chcela som taký, aby som nehrešila, ale pochutila si. Tento koláč som si ja pripravila ako snack a dala som si ho po vyváženom obede ku kávičke. Jeden kúsok mi úplne...
Sladký chlieb je veľmi univerzálny, môžeme ho použiť ako dezert ale je vhodný aj na bežné raňajky.
Tento recept sa dá upiecť z rôznych surovín a je vhodný aj pre alergikov.
Vajíčko môžete vynechať a vločky sa dajú ľahko vymeniť za bezlepkový variant.
Hodí sa aj ako snack.
Ingrediencie
1. Všetky suroviny na cesto pomiešame, vytvoríme vláčnu hmotu (hustú kašu).
2. Formu na chlieb vystelieme papierom na pečenie.
3. Do formy vylejeme cesto. Na vrch dáme pozdĺžne prekrojený banán a posypeme ho manľovými lupienkami.
4. Pečieme vo vyhriatej rúre (teplovzdušné pečenie) na 160 C 40 až 45 minút. Do chlebíka pichneme vidličkou pre kontrolu, či je prepečený aj vo vnútri.
Podobné recepty
Niekedy mám chuť pripraviť sebe aj deťom netradičné raňajky a upiecť niečo zdravé. Ušetrím tak ranný čas na prípravu raňajok a ešte si aj pochutím bez výčitiek. Ako múku som na banánový chlieb použila...