Banánový chlieb s jogurtom

Sladký chlieb je veľmi univerzálny, môžeme ho použiť ako dezert ale je vhodný aj na bežné raňajky. 

Tento recept sa dá upiecť z rôznych surovín a je vhodný aj pre alergikov.

Vajíčko môžete vynechať a vločky sa dajú ľahko vymeniť za bezlepkový variant.

Hodí sa aj ako snack.

15 min.
45 min.
10 porcií (forma na chlieb)

Ingrediencie

200 g
ovsené vločky (môžu byť aj bezlepkové) (cesto)
100 g
trstinový al. kokosový cukor (cesto)
250 g
biely jogurt (môže byť bez laktózy) (cesto)
2 ks
banán (cesto)
1 ks
vajíčko (ak vynecháte nahraďte 1 PL chia + 4 PL vody) (cesto)
12 g
vanilkový trstinový cukor (cesto)
12 g
prášok do pečiva (cesto)
80 g
mandľové lupienky (cesto)
1 dcl
kokosové mlieko (cesto)
štipka
soľ (cesto)
1 ks
banán (ozdoba)
mandľové lupienky (ozdoba)

1. Všetky suroviny na cesto pomiešame, vytvoríme vláčnu hmotu (hustú kašu).

2. Formu na chlieb vystelieme papierom na pečenie.

3. Do formy vylejeme cesto. Na vrch dáme pozdĺžne prekrojený banán a posypeme ho manľovými lupienkami.

4. Pečieme vo vyhriatej rúre (teplovzdušné pečenie) na 160 C 40 až 45 minút. Do chlebíka pichneme vidličkou pre kontrolu, či je prepečený aj vo vnútri.

Podobné recepty

Raňajkový chlieb sladený banánom a mrkvou

Niekedy mám chuť pripraviť sebe aj deťom netradičné raňajky a upiecť niečo zdravé. Ušetrím tak ranný čas na prípravu raňajok a ešte si aj pochutím bez výčitiek. Ako múku som na banánový chlieb použila...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...