Náš jablkový koláč, ktorý pečieme u nás v jedzBystro a vždy sa vypredá do posledného kúska. Je ľahučký, krehký a šťavnatý. Výborne sa hodí ako dezert po jedle alebo medzi jedlom namiesto ovocia...
Ak si chcete udržiavať štíhlu postavu a pritom jesť chutné jedlá s prílohou, výborným variantom je napríklad pečená hokaido tekvica. Má úžasnú chuť a krémovú konzistenciu podobnú zemiaku. Môžete ju len tak opiecť v trúbe, urobiť z nej pyré alebo hustú polievku.
Ja si z nej vyrábam takúto voňavú prílohu, ktorá rozvoní celý byt a výborne chutí.
Prílohy: Moje obľúbené prílohy sú červené mäso na akýkoľvek spôsob alebo feta syr.
Ingrediencie
Tekvicu hokaido dokre umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Keď chceme, aby sa dobre krájala, môžeme ju dať v celku na 30 min predpiecť do trúby. Mesiačiky poukladáme na pečiaci papier, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme morskou soľou a rozmarínom. Pečieme do zlata a podávame ako prílohu.
Môj tip: Keď je tekvica upečená, posypem ju feta syrom a dám ešte na 10 min. do trúby. Slaný syr na sladkej tekvici chutí úžasne.
Podobné recepty
Mandeláda je výborný tip na zdravé raňajky. Túto raňajkovú kombináciu mandlí, slnečnicových semienok a ovocia som si veľmi rýchlo obľúbila ja aj moji klienti. Keď orechy a semienka na pár hodín...
Kurkuma je veľmi zaujímavá korenina aj svojou chuťou aj jedinečnými vlastnosťami. Má silné protizápalové účinky, pomôže riešiť problémy s trávením. Za silou nášho imunitného systémusa skrýva naše...
Rizotá sú veľmi dobrou obmenou a spestrením zdravého jedálnička. Aby som dosiahla vyváženosť, použijem iba malú porciu ryže a doplní ju strúhanou cuketou. Z ryže a cukety si pripravím krémové rizoto s...