Mrkvičkové tiramisu

Tiramisu zo syru ricotta a jogurtu je recept pre každého kuchára. Do výroby môžete zaradiť aj deti, aspoň sa budú viac tešiť na výsledok svojej práce. Zdobenie nechám na vás. Ja som vyrobila mrkvičky z melóna a kiwi. Takto je z tiramisu chutný veľkonočný dezert.

10 min.
5-6 porcií

Ingrediencie

250 g
ovsené vločky
70 g
mandle
70 g
hrozienka
4 PL
kokosový olej
300 g
jogurt biely 3-4% tuku
250 g
ricotta
2 PL
med/agávový sirup
1 ČL
vanilka
1
presso káva (ľubovolné)
žltý melón a kiwi na ozdobu

Vločky, posekané mandle a hrozienka dáme na plech na papier na pečenie. Zmes pokvapkáme kokosovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C cca 10 min. Zmes necháme vychladnúť.

V miske zmiešame jogurt, ricottu, med a vanilku. Vznikne hustý krém (môžeme aj vymixovať.

Do pohára dáme na spodok granolu, pokvapkáme kávou a zalejeme krémom. Postup ešte raz zopakujeme, aby vznikli 2 poschodia. 

Z melóna a kiwi vyrežeme mrkvičky a pomocou špáratka ich spojíme. Použijeme na ozdobenie.

Podobné recepty

Raňajkový krém zo semienok

Semienka, zelenina a ovocie to je jednoduchá, chutná a výživná raňajková kombinácia. Neverili by ste, že takáto miska dokáže zasýtiť na celé doobedie. Mix semienok tvorí proteínový základ, ovocie a...

Jablkový koláč jedzBystro bez výčitiek

Náš jablkový koláč, ktorý pečieme u nás v jedzBystro a vždy sa vypredá do posledného kúska. Je ľahučký, krehký a šťavnatý. Výborne sa hodí ako dezert po jedle alebo medzi jedlom namiesto ovocia...

Vianočný medovníčkový cheesecake

Vianočný cheesecake môže byť nielen krásnou dekoráciou ale aj chutným doplnkom na váš sviatočný stôl. Korpus je zložený z medovníčkov, ktoré ja vyrábam z ražnej múky a sladím iba medom. Môj recept...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...