Mrkvičkové tiramisu

Tiramisu zo syru ricotta a jogurtu je recept pre každého kuchára. Do výroby môžete zaradiť aj deti, aspoň sa budú viac tešiť na výsledok svojej práce. Zdobenie nechám na vás. Ja som vyrobila mrkvičky z melóna a kiwi. Takto je z tiramisu chutný veľkonočný dezert.

10 min.
5-6 porcií

Ingrediencie

250 g
ovsené vločky
70 g
mandle
70 g
hrozienka
4 PL
kokosový olej
300 g
jogurt biely 3-4% tuku
250 g
ricotta
2 PL
med/agávový sirup
1 ČL
vanilka
1
presso káva (ľubovolné)
žltý melón a kiwi na ozdobu

Vločky, posekané mandle a hrozienka dáme na plech na papier na pečenie. Zmes pokvapkáme kokosovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C cca 10 min. Zmes necháme vychladnúť.

V miske zmiešame jogurt, ricottu, med a vanilku. Vznikne hustý krém (môžeme aj vymixovať.

Do pohára dáme na spodok granolu, pokvapkáme kávou a zalejeme krémom. Postup ešte raz zopakujeme, aby vznikli 2 poschodia. 

Z melóna a kiwi vyrežeme mrkvičky a pomocou špáratka ich spojíme. Použijeme na ozdobenie.

Podobné recepty