
Edamame sú nezrelé sójové bôby, ktoré sú výbornou náhradou živočíšnych bielkovín. Obsahujú vysoký obsah bielkovín, majú nízky obsah tuku a sacharidov. Obsahujú antioxidanty a sú bohatým zdrojom...
Edamame sú nezrelé sójové bôby, ktoré sú výbornou náhradou živočíšnych bielkovín. Obsahujú vysoký obsah bielkovín, majú nízky obsah tuku a sacharidov. Obsahujú antioxidanty a sú bohatým zdrojom...
Cuketa je pre mňa jedna z naj univerzálnejších druhov zeleniny. Hovorí sa jej aj zelený zázrak. Je nízko kalorická, výborne vplýva na trávenie a je vhodnou náhradou obilnín a škrobov pri redukčnom...
Recept na tento burger vznikol na zelený štvrtok, ale určite si ho budem robievať aj kedykoľvek počas roka. Mám veľmi rada tento tip obeda v pracovnom týždni. Tofu je výborný bezmäsitý variant,...
Guličky s rôznymi dipmi a na rôzne spôsoby sú moje obľúbené. Milujem na nich, pretože zmenia úplne obyčajné suroviny na zaujímavé a chrumkavé jedlo. Zoberiem guličku, namočím ju do dipu a pochutnávam...
Jednoduchý burger so zeleniny a tofu ne len pre vegetariánov. Ak chceme mať pestrý, farebný jedálniček, výborné je zaradiť aj takéto VEGE recepty, či už ako obed alebo večeru. Ja mám veľmi rada tieto...
Tofu je surovina, ktorú nie každý obľubuje. Ja z neho pripravujem guľky alebo takéto placky. Tieto recepty miluje dokonca aj môj muž, ktorý inak tofu naozaj nezje. Kombinujem lahôdkové tofu s...
Burger určite nie je nezdravé jedlo, keď ho nepripravíme vyprážaním a ako prílohu nepoužijeme klasické zemiakové fritované hranolky na oleji. Burger sa dá pripraviť aj s dodržaním zásad zdravej...
Tofu guličky patria k mojim top receptom, pretože každého vždy prekvapí, že z tofu sa dá pripraviť niečo také chutné a výnimočné. Tento recept som otestovala na mojom mužovi a synovi, ktorí tofu...
Tofu guličky sú ďalšie z mojich obľúbených rýchlych receptov na ľahké bezmäsité jedlo. Tofu obsahuje 9 g bielkovín na 100 g takže ho môžeme zaraďovať ako plnohodnotný proteín. V 100 g nájdeme iba 4 g...
Takéto ľahké a pritom výživné jedlá je teraz presne to, čo naše telo po sviatkoch potrebuje. Odľahčime náš žalúdok a trávenie rastlinnými bielkovinami kombinovanými s vitamínovou bombou, akou je...
Prečo jesť naklíčené zrná? V naklíčených zrnách je mnohonásobne viac výživných látok, enzýmov a vitamínov ako v celom zrne. Klíčenie naštartuje v zrne chemické reakcie, ktoré aktivujú enzýmy. Tie...
Ďalší výborný variant, ak si chcete pripraviť rýchle a zdravé jedlo. Ja viem, že keď prídete domov unavení a hladní z práce, nechce sa vám zrovna hodinu či dve stráviť varením večere. Spíšte si...
Kurkuma sa používa v ázijskej medicíne na hojenie ráj a liečbu všetkých zápalových ochorení. Kurkumín je veľmi silný antioxidant a taktiež veľmi účinný prírodný liek proti bolesti. Kurkuma má priame...
Tempeh je čo sa týka zastúpenia aminokyselín plnohodnotnou náhradou mäsa. Preto ho veľmi rada využívam ako rastlinnú bielkovinu na mojom tanieri. Je vhodný aj pre športovcov a pri redukcii hmotnosti...
Tempeh je tradičný sójový produkt pôvodom z Indonézie. Vyrába sa prirodzeným fermetovaním sójových bôbov. Fermentácia resp. kvasenie potravín je známe už od pradávna. Konzumácia fermentovaných...