Recepty

Názov
Kategória
Bielkoviny
Fáza
Plnená paprika

Bežná slovenská klasika hlavne počas leta. Priznám sa však, že ma rodina donúti urobiť ju aj počas zimy. Pokiaľ nemáte problém s trávením paradajok, môžete si porciu plnenej papriky dopriať bez...

Perníková raňajková granola

Viete, že raňajkové granole sú moje obľúbené. Tak prirodzene musela u mňa vzniknúť aj vianočná granola. To je práve úžasné na týchto raňajkách, že si ju pripravíte vždy podľa nálady, ročného obdobia...

Cuketové rizoto so syrom

Rizoto zoberie trochu času na prípravu, ale iba preto, že musí odstáť, aby bolo dobre uvarené a chute sa prepojili pred podávaním. Recept je ale veľmi jednoduchý. Moje rizoto obsahuje minimum škrobu...

Edamame s arašidovou omáčkou

Edamame sú nezrelé sójové bôby, ktoré sú výbornou náhradou živočíšnych bielkovín. Obsahujú vysoký obsah bielkovín, majú nízky obsah tuku a sacharidov. Obsahujú antioxidanty a sú bohatým zdrojom...

Morčací burger zo stehna

Jednoduchý recept a zároveň veľmi chutný pre každého. Môj muž, deti, ja, všetci s chuťou zjeme takýto burger. Čo obsahuje? Čisté mäso, čerstvé bylinky, soľ, cibuľu a čierne korenie. Ja si vždy dám...

Tofu burger so špenátom a cuketou

Recept na tento burger vznikol na zelený štvrtok, ale určite si ho budem robievať aj kedykoľvek počas roka. Mám veľmi rada tento tip obeda v pracovnom týždni. Tofu je výborný bezmäsitý variant,...

Hovädzie mäso s dusenou zeleninou

Hovädzie mäso patrí medzi biologicky najhodnotnejšie bielkoviny. Biologická hodnota charakterizuje koľko telu vlastnej bielkoviny dokáže telo vytvoriť z prijatej potravinovej bielkoviny. Takže určuje...

Šošovicová nátierka

Šošovica má v zdravom jedálničku pevné miesto. Obsahuje vysoké množstvo vlákniny, ktorá zlepšuje a upravuje trávenie. Častokrát, najmä ak sme neboli zvyknutí strukoviny konzumovať pravidelne, nás...

VEGE bezlepkové guličky

Vieme, že strukoviny sú zdravé, výživné a sú výborným spestrením jedálnička. Ako ich však pripraviť, aby sme ich nejedli iba vo forme polievky a omáčky? Prípadne tak, aby si ich obľúbili aj deti a...

Dip z červenej papriky bez oleja

Pri očiste tela, keď nemáme v strave žiadne prídavné oleje, je toto výborný tip na šalátový dresing. Keď si pripravím takýto dip vo väčšom množstve, viem si ho dať na chlebík ako pomazánku, ako...

Moja pizza bez výčitiek

Aj v zdravom stravovaní sa dá jesť takáto krásna chrumkavá pizza. Tento krát som ju skúsila upiecť z prirodzene bezlepkovej múky. Je to mix ryžovej, pohánkovej a kukuričnej múky. Veľmi dobre sa s ňou...

Patizónové lasagne

Lasagne sa dajú pripraviť aj z iných druhov zeleniny, výborná je aj cuketa, tekvica, kaleráb a mrkva. Feta syr môžete nahradiť aj cottage syrom, prípadnem hubami, mäsom, tofu. Je to veľmi variabilné...

Stránky

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...