Recepty

Názov
Kategória
Bielkoviny
Fáza
Pohánkový šalát ako príloha

Pohánku som si veľmi obľúbila pre jej všestranné využitie, môžem ju pripraviť na sladko ako kašu alebo na slano ako prílohu či šalát. Má orieškovú chuť a aj chuťovo je pre mňa príjemným oživením...

Losos so špenátovým pyré

Losos obsahuje vzácne nenasýtené omega 3 mastné kyseliny, ktoré pomáhajú udržiavať tuky a cholesterol v krvi v rovnováhe, čím zabraňujú kôrnateniu ciev. Náš organizmus si ich nedokáže vytvoriť sám,...

Šalát s čerstvým ovčím syrom

Ovčie mlieko a syry v porovnaní s kravskými majú 5 násobne vyšší obsah vitamínov B3, C a D a 2-oj násobný obsah vápnika. Ovčie mlieko a syry obsahujú kyselinu linolovú, ktorá má vplyv posilnenie...

Šalát s grilovanými kuracími prsiami

Keď sa chceme stravovať ľahšie, prípadne redukujeme hmotnosť, zväčša si z bielkovín vyberáme hydinové prsia, ľahké ryby prípadne ďalšie bielkoviny s prirodzene nižším obsahom tuku. Tieto potraviny sú...

Letný šalát s cícerom

Cícer obsahuje kyselinu pangamovú. Je to antioxidant, ktorý predlžuje životnosť buniek a oddaľuje starnutie. Preto ho mnohí považujú aj za elexirír mladosti. Okrem toho znižuje hladinu cholesterolu a...

Šalát s kidney fazuľou a avokádom

Šaláty sú výborné jedlo pri redukcii hmotnosti, nezabúdajme však na kvalitnú bielkovinu, ktorá v ňom nesmie chýbať. Fazuľa je ideálna potravina pri chudnutí. Obsahuje vysoké množstvo bielkovín a...

Šalát s grilovaným lososom

Losos patrí k najtučnejším a zároveň k najzdravším rybám. Obsahuje nenasýtené omega 3 mastné kyseliny, teda esenciálne mastné kyseliny, ktoré v našom tele potláčajú zápalové procesy a chránia telo...

Taliansky šalát s prosciuttom

Akú šunku si vybrať pri zdravom stravovaní? Pri šunke platí, že cena odzrkadľuje jej kvalitu. Šunky označované ako wellness alebo bio majú nižší obsah tuku a prídavných látok. Neobsahujú dusitany,...

Rukolový šalát s mozzarellou

Teraz prichádza letné obdobie a my ho môžeme naplno využiť. Je to ideálny čas zásobiť naše telo vitamínmi, minerálmi a antioxidantmi. Každodennou konzumáciou zelených šalátov reštartujeme...

Stránky